VANILJEPANNACOTTA MED FRISKE BÆR

Pannacotta er en italiensk klassiker og er favoritt hos store og små når det kommer til desserter. Den er veldig enkel å lage og har en silkeglatt konsistens. Det passer utmerket til gjester siden den kan lages dagen i forveien, og den er også enkel å tilpasse forskjellige matallergier. Denne oppskriften inneholder bare kremfløte, men for en lettere og mindre mektig utgave, kan litt av fløten byttes ut med melk. Ekstra godt og frisk blir det om den toppes med friske bær som; bringebær, blåbær eller jordbær. Det blir suksess ved enhver fest alt fra nyttårsfesten til en helt uformell grillkveld

Mmmm…;-)

4-6 stykker
Ingredienser:

2 ½ plate gelatin
5 dl kremfløte (eller 3 dl fløte og 2 dl melk)
½ vaniljestang eller ½ ts vaniljesukker/¼ ts vaniljepulver
½ dl (3 ss) sukker

Friske bær

Slik gjør du:

  • Legg gelatinplatene i bløtt i en skål med kaldt vann i minst 5 minutter.
  • Ha sukker og fløte i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i fløteblandingen.
  • Varm langsomt opp under omrøring til det ryker, men ikke koker. For å trekke mer smak ut av vaniljestangen, kan man legge lokk på kjelen og la den stå noen minutter.
  • Klem vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløteblandingen. Rør til de har løst seg helt opp.
  • Fjern vaniljestangen og hell blandingen i ønskede glass eller porsjonsformer.
  • Avkjøl til romtemperatur på kjøkkenbenken og sett i kjøleskap slik at de får stivnet i minimum tre timer, eller tildekket til neste dag.
  • Ved servering toppes panna cottaene med litt friske bær.
     

Håper det smaker!

 

Tips:

  • Panna cottaen kan lages i alt fra fine vinglass til enkle former. Den typen glass som er brukt på bildet, er geniale når man lager til mange. Lokket lukkes, men først når de er helt kalde for å unngå kondens, og flere glass kan stables oppå hverandre i kjøleskapet.
  • Hvis du skal hvelve panna cottaene ut av formene ved servering, dyppes formene i en bolle med varmt vann noen sekunder for at de skal løsne fra kanten. Legg deretter fatet de skal serveres på oppå formen og snu rundt.
  • Skyll vaniljestangen i rent vann og bruk den som garnityr eller til å lage vaniljesukker av.
  • Har du ikke har friske bær, går det fint å lage en bærsaus av frosne bær se oppskrift her. Syltetøy kan også brukes, og kan eventuelt kjørers gjennom en sikt for å fjerne steiner.
  • Som nevnt er den enkel å tilpasse mange matallergier. Oppskriften inneholder ikke egg og er naturlig fri for gluten. Den blir laktosefri ved å bruke laktosefri fløte.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg