FRISK BÆRSAUS – BÆRCOULIS

Ved siden av is og mektige kaker, smaker det godt med en forfriskende bærsaus. Det går utmerket å lage den av de frosne bærene man får kjøpt i matbutikkene. Vi foretrekker å lage den av en blanding av bringebær og jordbær. Bringebær er frisk og syrlig, mens jordbærene er mer rund i smaken – sammen blir det en perfekt kombinasjon. Godt blir det selvfølgelig også om man bare ønsker å bruke en type bær. Prøv denne ved siden av brownies eller vår gode “kladdkaka”.


En frisk og anvendelig saus…

Ingredienser:
2 ss vann
4 ss sukker
100 gram jordbær, frosne
200 gram bringebær, frosne
1-2 ts lime- eller sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Ha vann, bær og sukker i en kjele og gi det et oppkok.
  2. Kjør med stavmikser eller ha sausen i en blender og kjør til en jevn saus. Tilsett limesaft.
  3. Sil av steinene gjennom finmasket sikt.
  4. Avkjøl og hell over i en mugge, flaske eller lignende.
  5. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i ca 5 dager eller fryses i mange uker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg