FRISK BÆRSAUS – BÆRCOULIS

Ved siden av is og mektige kaker, smaker det godt med en forfriskende bærsaus. Det går utmerket å lage den av de frosne bærene man får kjøpt i matbutikkene. Vi foretrekker å lage den av en blanding av bringebær og jordbær. Bringebær er frisk og syrlig, mens jordbærene er mer rund i smaken – sammen blir det en perfekt kombinasjon. Godt blir det selvfølgelig også om man bare ønsker å bruke en type bær. Prøv denne ved siden av brownies eller vår gode “kladdkaka”.


En frisk og anvendelig saus…

Ingredienser:
2 ss vann
4 ss sukker
100 gram jordbær, frosne
200 gram bringebær, frosne
1-2 ts lime- eller sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Ha vann, bær og sukker i en kjele og gi det et oppkok.
  2. Kjør med stavmikser eller ha sausen i en blender og kjør til en jevn saus. Tilsett limesaft.
  3. Sil av steinene gjennom finmasket sikt.
  4. Avkjøl og hell over i en mugge, flaske eller lignende.
  5. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i ca 5 dager eller fryses i mange uker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg