PULLED CHICKEN – REVET KYLLING

Her lages en hurtig og enkel variant av revet kylling, med mye smak. Lag en stor porsjon og ha det du ikke bruker samme dag til nistemat eller frys ned til senere bruk. Dette er perfekt mat å servere til gjester, og kan serveres på mange forskjellige måter – for eksempel i burgerbrød, pitabrød, wraps, på brødskiver eller bare med litt godt tilbehør ved siden av. Vi har ved flere anledninger fått servert “pulled” kjøtt i en eller annen utgave ved bryllup eller på familiepikniker i USA, og det serveres ikke alltid med coleslaw ved siden av som mange tror.

Ingredienser:
1 kg kyllingkjøtt

Krydderblanding:
2 ts spisskummen
2 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts salt
1 ts pepper

Øvrige ingredienser:
1 løk, finhakket eller i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
2 ts rå rørsukker/honning
3 dl vann

Forslag til tilbehør:
Burgerbrød/pitabrød (oppskrift på gode burgerbrød finner du her)
Grønn salat
Tomatskiver
Rømme

Slik gjør du:

  • Renskjær eventuelt kjøttet.
  • Mål opp alle krydderene i en skål og bland sammen.
  • Varm opp en jerngryte til ganske høy temperatur med litt nøytral olje.
  • Brun kjøttet i gryta og ta det opp og legg det til side på et fat.
  • Ha eventuelt litt mer olje i gryta og fres løken på middels varme. Tilsett krydder og hvitløk og la det frese med ca 20-30 sekunder (pass på at hvitløken ikke blir brent). Ha i tomatpurè og hell over vann. Tilsett sukker/honning.
  • Legg kjøttet tilbake i gryta og kok opp. Legg på lokk.
  • La kjøttet stå og småkoke i gryta. Snu det gjerne et par ganger underveis hvis krafta ikke dekker kjøttet. La koke til det er ordentlig mørt, ca 40 minutter.  Prøv med en gaffel om kjøttet er mørt nok. Hvis det lett lar seg rive i små biter er det ferdig, hvis ikke koker du det 5-10 minutter til.
  • Riv kjøttet i gryta med to gafler eller ta det opp og riv det på en fjøl. Hold kjøttet fast med den ene gaffelen og dra det fra hverandre med den andre.
  • Serveres varmt med ønsket tilbehør.

 

TIPS:

  • Du kan du bruke kjøtt fra en hel kylling, lårkjøtt eller kyllingbryst. Brystfilet er det tørreste kjøttet, men forblir saftig ved denne tilberedningsmetoden.
  • Hvis du skal lage en stor porsjon og servere til gjester, kan du koke kjøttet dagen i forveien og varme det opp i kraften, la småkoke ca 10 minutter.
  • Kjøttet kan også brunes i en stekepanne og has over i en ildfast form som dekkes med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i ovnen i ca 1 ½ time på 150 ºC.
  • For litt ekstra kick kan 2 ts cayennepepper tilsettes i krydderblandingen.
  • Hvis du koker en stor porsjon, kan kjøttes rives opp ved å ha det i en kjøkkenmaskin og la grinda gjøre rivejobben.
  • Hvis du ikke bruker alt, går det fint å fryse ned eller oppbevare i kjøleskap i et par dager. Husk å ha med krafta.


Lukter himmelsk, men må koke en stund før det er klart…
 


Ferdig revet og klart til servering…:-)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg