PIZZA MED BBQ KYLLING OG JALAPENO

Etter mange år med kjøttdeig eller pølsebiter som en selvfølge i  pizzafyllet, er det godt å utvide pizzarepertoaret med noe nytt og spennende. For tiden er dette blitt en favoritt hjemme hos oss. Vi bruker hjemmelaget BBQ saus, men det finnes sikkert mange gode kjøpevarianter. Jalapeno brukes lite her i gården, men den sterke jalapenoen og den litt søte BBQ sausen er perfekt smakskombinasjon. Oppskriften gir en stor langpanne eller 2 mellomstore pizzaer på ca 30 cm i diameter. Hvis du bare lager en rundt pizza, kan resten av deigen forstekes eller fryses til senere bruk.


Klar til steking…
 

4 porsjoner
Ingredienser:

Pizzadeig:

  • 500 gram hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • Ca 3 dl vann  
  • 2 ss olivenolje

Fyll:

  • 500 gram kyllingkjøtt, strimlet og kokt/stekt
  • 1 ½ – 2 dl BBQ saus (oppskrift på hjemmelaget finner du her)
  • 1 lite glass grønn jalapeno
  • Noen skiver rødløk
  • Ca 2 dl ønsket hvitost, revet

Forslag til tilbehør:

  • Basilikum eller persille
  • Rømmedressing

 

Slik gjør du:

  1. Ha deigvæsken og olje i bakebollen. Vei opp mel og bland inn gjær, sukker og salt og ha de tørre ingrediensene over i bakebollen. La alt eltes i maskin i ca 10 minutter – gjør du det for hånd, elt gjerne i 10 minutter eller så lenge du orker. Juster eventuelt konsistensen med litt vann. Dekk til med lokk eller plast, og la deigen heve i 40-50 minutter, helst ennå lengre.
  2. Kok opp vann i en kasserolle og ha i kyllingstrimlene – la de trekke i ca 4-5 minutter. Fisk dem opp av vannet og la legg de til side for litt avkjøling.
  3. Ha kyllingstrimlene i en bolle – ha over en god spiseskje (eller mer) av BBQ-sausen og vend kjøttbitene slik at de blir jevnt dekket med saus.
  4. Sett ovnen på 230º C.
  5. Del deigen i to og form hvert emne til en rund bolle. Legg emnene på et melet underlag og klem og strekk deigen ut til passe størrelse. Du kan ev. bruke en stor langpanne.
  6. Fordel resten av BBQ sausen på bunnen og spre kjøttet jevnt utover. Ha over revet ost og fordel løkringer og ønsket mengde jalapeno på bunnen. For å unngå plutselige smaksbomber av jalapeno, kan den kuttes i små biter. Noen foretrekker å ha osten øverst – andre nederst.  Det kan være en fordel å ha osten oppå kyllingbitene, den fungerer da som et teppe som forhindrer at kyllingbitene blir tørre, men det er en smakssak.
  7. Stek pizzaen midten i ovnen til den har en gyllen, fin farge og sprø skorpe. Det tar fra 10-20 minutter avhengig av ovn, størrelsen og tykkelsen på pizzabunnen.
  8. Serveres straks, gjerne med litt rømme eller hvitløksdressing, hakket kryddergrønt og litt nykvernet pepper.

     

Håper det blir suksess!!

 

TIPS:

  • Skiver av purreløk og sjampinjong passer godt til fyll. Kyllingkjøtt kan byttes ut med svinekjøtt.
  • Kok gjerne opp kyllingstrimler til flere pizzaer og frys det ned.
  • Det går fint an å bare bruke den ene bunnen og så fryse den andre. Da formes deigen som beskrevet over og forstekes ca  4-5 minutter midt i ovnen på 225 grader.
  • En annen mulighet hvis bare halvparten av deigen brukes – frys den andre halvparten. Form den gjerne til en bolle og klem den litt flat, slik at den tiner raskere. Ikke legg den rett på kjøkkenbenken til tining, la det skje gradvis ved at den først ligger kjølig i noen timer.
  • Deigen kan med fordel lages noen timer i forveien eller kvelden før, det gir best smak på bunnen. Sett da deigen med kalde ingredienser. Lager du den kvelden i forveien brukes kalde ingredienser.  Oppbevar deigen i kjøleskap og ta den ut en stund før pizzaen skal lages.
     

 

Her er den stekt i langpanne

 


  • Mengden BBQ-saus kan man variere etter hvor mye man liker, her er det brukt rikelig

     

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg