Dette er en anvendelig saus, med en blanding av “alle” smaker: søtt, syrlig og med en sterk men samtidig rund smak. Ved å lage den selv kan man få den akkurat som man ønsker. Den er uunnværlig på spareribs og alle andre typer kjøtt som grilles, men er ikke bare egnet for grillsesongen. Den kan pensles på burgeren eller has på for eksempel pulled pork eller -kylling. Pizza med kyllingbiter som er marinert i BBQ saus…mmmm….variasjonsmulighetene er mange.
Ingredienser:
2,5 dl ketchup
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss soyasaus
3 ss brunt sukker
2 ss lønnesirup/honning
2 ss whiskey (kan sløyfes)
2 ss eplecidereddik
1-2 ts sennep
¼ ts kayennepepper
1 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle. Kok opp og la småkoke 20-25 minutter. Ha eventuelt i litt vann om tynnere konsistens ønskes. Ta med i beregningen at sausen tykner når den er avkjølt.
- Smak til. Ha over på glass eller en flaske og oppbevar kjølig.
TIPS:
- Noen dråper sukkerkulør gjør at sausen ikke ser ut som bare ketchup, men har kun betydning for utseendet og ingen andre fordeler.
- For lengre holdbarhet kan gjerne glassene og lokkene kokes. Holder seg da i flere måneder i kjøleskapet.
- Hvis du er glad i løk kan du gjerne finhakke litt og frese det i panna før du tilsetter de andre ingrediensene.
2 kommentarer
Skal prøve denne, jeg elsker bbq saus 🙂
iselinslund: Så bra! Håper du liker den 🙂 Her i gården forsvinner en porsjon ganske raskt – vi lager ofte pizza med bbq marinert kylling og jalapeno (har lagt ut oppskrift på det om du vil ta en titt) …mmm 🙂