NYDELIG LAKSESUPPE

Smaksrik, kremet laksesuppe som MÅ prøves. Oppskriften kan tilpasses etter hva man har i kjøleskapet – man kan for eksempel bytte ut laks med en annen god fisk. Suppen er glutenfri.

4 porsjoner

Ingredienser:
500 gram laks, i grove terninger
30 gram smør
1 mellomstor løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, i strimler
1 stilk stangselleri, i små biter
4 ss tomatpuré
7 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger)
1 dl hvitvin eller eplejus
150 gram brokkoli
8-10 cherrytomater, deles
2 dl fløte
1 ts paprikapulver
1 klype kajennepepper
Saften av 1/2 sitron eller lime

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Ha i løken og la det surre til løken begynner å bli blank. Ha i hvitløk, paprika og selleri og la det surre raskt under omrøring. Rør inn tomatpuré og tilsett vin og kraft. Sett på lokk og la småkoke i 5 minutter.
  2. Ha i brokkolibuketter, fløte, krydder og sitronsaft og la det småkoke under lokk.
  3. Tilsett laks og tomater og la det trekke til laksen er ferdig – det tar ca 5 minutter.
  4. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  5. Servere suppen rykende varm, gjerne med litt brød ved siden av. For eksempel fransk stilkbrød.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg