FRANSK STILKBRØD – Pain d’Epi

Dekorativt og godt brød med sprø skorpe – passer godt ved siden av supper og gryteretter. Legg gjerne hele brødet på en trefjøl på bordet når du får gjester, så kan hver av dem bryte av et stykke…..

Ingredienser:
275 gram hvetemel
1 ts salt
25 gram fersk gjær/2 ts tørrgjær
1,75 dl vann, romtemperert ca 25-26 grader
1 ss olivenolje

 

Slik gjør du:

 1. Ha alle ingrediensene i bakebollen. Eltes ca 6-8 minutter i kjøkkenmaskinen på middels fart. Når deigen er ferdig samler den seg rundt eltekroken og slipper bollen. Hvis deigen lages uten maskin smuldres gjæren i væsken og blandes ut før de øvrige ingrediensene tilsettes. Dekk til bollen og la heve ca 30 minutter.
 2. Ta deigen ut av bakebollen og form den til en lang baguette som legges skrått på et stekebrett. La det være igjen litt plass ved hver ende, slik at deigen har plass til å heve seg og at det er plass til å brette deigen til siden når den klippes.
 3. Spray litt vann inn i stekeovnen og sett stekebrettet inn i ovnen til etterheving. La heve til dobbel størrelse – ca 40-50 minutter.
 4. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
 5. Ta stekebrettet ut av ovnen og med varsom hånd pensles deigen med litt olivenolje. Strø over litt grovt salt eller siktet rugmel*
 6. Nå skal deigen klippes opp i 7-8 deler. Hold saksen i 45 graders vinkel og klipp ca 7 cm fra den ene enden, ikke klipp den helt av. Bøy så denne delen til den ene siden. Klipp et nytt “hakk” og brett motsatt vei.
 7. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.

*Hvis brødet skal serveres til sterkt krydret mat er det best å ikke bruke salt, men å strø over siktet rugmel. Ved å strø over mel før man klipper får man en fin effekt siden klippekantene er uten mel.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg