Denne suppa er lett og smaksrik. Styrken kan varieres etter hvor mye karripasta man tilsetter. Typen grønnsaker kan også varieres etter hva man har i kjøleskapet. Kokt ris kan serveres ved siden av for å få den mer mettende, eller godt brød. Suppa er glutenfri.
Ingredienser:
3-5 ss grønn karripasta
4 ss olje
1 boks kokosmelk
6 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
500 g kyllingfilet, i strimler
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
1/2 rød paprika
En liten bit chili
100 g brokkoli
1-2 ss asiatisk fiskesaus
Saften av 1/2 lime
Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær kyllingen i små biter, hakk chili, skjær paprika i tynne strimler, skjær brokkolien i små buketter, og del minimaisene.
- Varm opp oljen i en kjele, og fres karripastaen raskt på middels temperatur. Tilsett kokosmelk og buljong, og la det småkoke et par minutter.
- Tilsett kyllingbitene, minimais, vannkastanjer, chili, brokkoli og paprika. La suppa stå og trekke i noen minutter til kyllingen er ferdig.
- Smak til med fiskesaus, lime, salt og pepper. Suppa må ikke koke etter at dette er tilsatt.
Server gjerne med kokt ris for å få suppa mer mettende eller ferskt brød. Oppskrift på fransk stilkbrød finner du her.
Suppa er i utgangspunktet glutenfri, men sjekk for sikkerhets skyld innholdsfortegnelsen i karripastaen og fiskesausen.
Vel bekomme!