CAJUN KYLLING

Denne krydderblandingen gir kjempegod smak, men også en delikat farge på kyllingen. Server gjerne med pasta, mango og litt salat med hvitløksdressing, og du har en perfekt og velsmakende middag. Rester av kyllingen passer utmerket i en salat eller i wraps


Passe spicy og godt 🙂

4 porsjoner
4 store kyllingbryst

Cajun kryddermiks:
3 ts paprika
2 ts timian eller oregano
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
½ ts sort pepper
½ ts kajennepepper

Hvitløksdressing:
½ pakke rømme
1 fedd hvitløk, finraspet/hakket
½ ts hvitløkssalt
Litt hakket gressløk

1 mango, i terninger
Ønsket salat
4 porsjoner pasta

 

Slik gjør du:

  • Gni kryddermiksen godt inn i hver filet eller ha et par ss olje i krydderblandingen og pensle den på filetene.
  • Varm opp grillen, en grillpanne eller bruk en vanlig stekepanne. Brun kyllingfiletene pent på alle sider. Demp temperaturen i panna eller legg på indirekte varme på grillen, og la de bli gjennomstekte. Tiden vil avhenge av tykkelsen på filetene, men ca 5-6 minutter på hver side.
  • Bland sammen alle ingrediensene til hvitløksdressingen.
  • Kutt mangoen i terninger.
  • Server nygrillet kylling straks med pasta, mango og litt salat.

 

Håper det smaker!

 

Tips:

  • Variasjon; det er godt med tilbehør med en litt søtlig smak, som for eksempel ertepurè, og i grillsesongen passer det ypperlig med grillede maiskolber. Pasta kan erstattes med ris eller potetmos. For en lett middag eller lunsj kan kyllingen serveres med bare en god blandet salat til
  • Retten blir glutenfri ved bruk av glutenfri pasta eller ris. For laktosefri variant benyttes laktosefri rømme i dressingen.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg