FRANSK LØKSUPPE

Dette er rimelig mat med mye smak. Suppen har få ingredienser og egner seg perfekt til å mette mange. Den passer like godt å servere til hverdags som til fest, og at løk er sunt er heller ingen ulempe.


Bon appétit! 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:
4-5 mellomstore løk
1 ss smør
1-2 ss rapsolje
1 ss mel/maisenna, kan sløyfes
1 glass hvitvin
1 l kjøttkraft/grønnsakskraft
1 kvist fersk timian (kan erstattes av tørket)
1 laurbærblad
Salt og pepper

3-4 skiver brød, ristet og skåret i krutonger
2 dl revet ost

Slik gjør du:

  • Skrell løken, del i to og skjær i tynne halvmåneskiver.
  • Smelt smøret i en gryte og tilsett olje. Ha løken i gryta og dryss over litt salt (suger til seg vannet fra løken og gjør at den karamelliseres raskere) la den surre på svak varme til løken faller sammen, blir blank og lysebrun. Rør om med jevne mellomrom.
  • Rør inn mel og tilsett hvitvin – kok opp.
  • Tilsett kraft, timian og laurbærblad og la koke ca 20 minutter.
  • Forvarm ovnen til 225 ºC.
  • Smak suppen til med salt og pepper
  • Fordel suppen i ildfaste skåler. Ha over brødterninger og ost. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og gyllen, ca 10 minutter.
  • Serveres rykende varm.

 

TIPS:

  • Hvitvinen kan utelates. Kan også erstattes med 1 ss eplecidereddik og vann/kraft.
  • Hvis du ikke har ildfaste skåler, kan hele brødskiver toppes med ost og stekes i ovnen til osten er smeltet og gyllen. Ostesmørbrødene kan deretter legges på suppen.
  • Løken kan kuttes på mandolin, spesielt hvis det er snakk om suppe til mange.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg