Mmmm..snadder. Her i gården liker vi oppskrifter som ikke gir så mye oppvask, og da er denne perfekt. Alt lages i en og samme langpanne eller ildfaste form, og det blir en rett med masse god smak. Bruk kjøpt hvitløksmør eller lag ett enkelt etter oppskriften her
Godt og enkelt
4 porsjoner
Ingredienser:
6-700 gram poteter, f.eks mandel, i båter
1-2 ss olje, oliven eller raps
Salt og pepper
6-700 gram laksefilet i serveringsstykker
1 bunt asparges, ca 10 stykker
½ sitron, i båter
Hvitløkssmør:
2 ss mykt smør
2 fedd hvitløk, finraspet eller -hakket
1 ss finhakket persille
Salt (½ ts) og pepper (¼ ts)
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 220 ºC.
- Skrubb potetene godt og del i båter. Ha de over i en stor ildfast form. Ringle over olje og litt salt og pepper, bland sammen. Sett i ovnen.
- Skyll og tørk laksen.
- Bland sammen ingrediensene til hvitløksmøret (eller bruk kjøpt).
- Smør hvitløkssmøret jevnt utover på laksestykkene. Press gjerne litt sitronsaft over laksen.
- Knekk av den nederste delen av aspargesstengene, de har et naturlig knekkepunkt, eller kutt av de nederste cm med kniv.
- Når potetene har stekt i ca 15 minutter tas formen ut av ovnen. Skyv potetene over mot den ene siden. Legg laksen og aspargesen i formen, og sett tilbake i ovnen.
- Stek i ca 8 minutter. Sett på grillelementet og la formen stå et par minutter litt høyt i ovnen for å få en litt skjerpet overflate.
- Serveres straks det er ferdig med sitronbåter og eventuelt litt rømme.
Velbekomme
Tips:
- Et par dl hvitvin kan tømmes i formen om man ønsker.
- Erstatt laksen med annen fisk – for eksempel torsk
4 kommentarer
Sååå nydelig!!!
Victoria Larsen: Takker og bukker for hyggelig kommentar
Ovnsstekt laks er noe av det beste jeg vet, nesten så jeg aldri kan få nok av det når vi har det til middag, hehe
Tine Irèn: Samme her
I dag prøvde vi en ny variant med asiatiske smaker, oppskrift kommer om ikke så lenge. Takk for at du la inn en kommentar 