Mmmm..snadder. Her i gården liker vi oppskrifter som ikke gir så mye oppvask, og da er denne perfekt. Alt lages i en og samme langpanne eller ildfaste form, og det blir en rett med masse god smak. Bruk kjøpt hvitløksmør eller lag ett enkelt etter oppskriften her
Godt og enkelt 🙂
4 porsjoner
Ingredienser:
6-700 gram poteter, f.eks mandel, i båter
1-2 ss olje, oliven eller raps
Salt og pepper
6-700 gram laksefilet i serveringsstykker
1 bunt asparges, ca 10 stykker
½ sitron, i båter
Hvitløkssmør:
2 ss mykt smør
2 fedd hvitløk, finraspet eller -hakket
1 ss finhakket persille
Salt (½ ts) og pepper (¼ ts)
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 220 ºC.
- Skrubb potetene godt og del i båter. Ha de over i en stor ildfast form. Ringle over olje og litt salt og pepper, bland sammen. Sett i ovnen.
- Skyll og tørk laksen.
- Bland sammen ingrediensene til hvitløksmøret (eller bruk kjøpt).
- Smør hvitløkssmøret jevnt utover på laksestykkene. Press gjerne litt sitronsaft over laksen.
- Knekk av den nederste delen av aspargesstengene, de har et naturlig knekkepunkt, eller kutt av de nederste cm med kniv.
- Når potetene har stekt i ca 15 minutter tas formen ut av ovnen. Skyv potetene over mot den ene siden. Legg laksen og aspargesen i formen, og sett tilbake i ovnen.
- Stek i ca 8 minutter. Sett på grillelementet og la formen stå et par minutter litt høyt i ovnen for å få en litt skjerpet overflate.
- Serveres straks det er ferdig med sitronbåter og eventuelt litt rømme.
Velbekomme 🙂
Tips:
- Et par dl hvitvin kan tømmes i formen om man ønsker.
- Erstatt laksen med annen fisk – for eksempel torsk
4 kommentarer
Sååå nydelig!!! 😀
Victoria Larsen: Takker og bukker for hyggelig kommentar 🙂
Ovnsstekt laks er noe av det beste jeg vet, nesten så jeg aldri kan få nok av det når vi har det til middag, hehe 🙂
Tine Irèn: Samme her 🙂 I dag prøvde vi en ny variant med asiatiske smaker, oppskrift kommer om ikke så lenge. Takk for at du la inn en kommentar 🙂