OVNSSTEKT LAKS MED HVITLØKSMØR OG POTETER

Mmmm..snadder. Her i gården liker vi oppskrifter som ikke gir så mye oppvask, og da er denne perfekt. Alt lages i en og samme langpanne eller ildfaste form, og det blir en rett med masse god smak. Bruk kjøpt hvitløksmør eller lag ett enkelt etter oppskriften her


Godt og enkelt 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:

6-700 gram poteter, f.eks mandel, i båter
1-2 ss olje, oliven eller raps
Salt og pepper
6-700 gram laksefilet i serveringsstykker
1 bunt asparges, ca 10 stykker
½ sitron, i båter

Hvitløkssmør:
2 ss mykt smør
2 fedd hvitløk, finraspet eller -hakket
1 ss finhakket persille
Salt (½ ts) og pepper (¼ ts)

 

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 220 ºC.
  • Skrubb potetene godt og del i båter. Ha de over i en stor ildfast form. Ringle over olje og litt salt og pepper, bland sammen. Sett i ovnen.
  • Skyll og tørk laksen.
  • Bland sammen ingrediensene til hvitløksmøret (eller bruk kjøpt).
  • Smør hvitløkssmøret jevnt utover på laksestykkene. Press gjerne litt sitronsaft over laksen.
  • Knekk av den nederste delen av aspargesstengene, de har et naturlig knekkepunkt, eller kutt av de nederste cm med kniv.
  • Når potetene har stekt i ca 15 minutter tas formen ut av ovnen. Skyv potetene over mot den ene siden. Legg laksen og aspargesen i formen, og sett tilbake i ovnen.
  • Stek i ca 8 minutter. Sett på grillelementet og la formen stå et par minutter litt høyt i ovnen for å få en litt skjerpet overflate.
  • Serveres straks det er ferdig med sitronbåter og eventuelt litt rømme. 

Velbekomme 🙂

 

Tips:

  • Et par dl hvitvin kan tømmes i formen om man ønsker.
  • Erstatt laksen med annen fisk – for eksempel torsk

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg