GLASERT KYLLING MED GODT TILBEHØR

Det høres kanskje fancy og vanskelig ut å glasere kylling, men i virkeligheten er det utrolig enkelt og kjapt gjort. Soyasausen gir kraftig, salt smak og honningen tilfører sødme – sammen gir det en fyldig smak. Det er ikke nødvendig å lage saus og mye tilbehør – tips om det får du om du leser videre.

4 porsjoner
Ingredienser:
4 kyllingfileter
3 ss soyasaus
2 ss honning
2 ss sesamfrø
Olje til steking

Tilbehør:
Salatblader
Et stykke agurk, i terninger
5-6 cherrytomater, delt i to
1 Mango, i terninger

Dominopoteter eller ris

Slik gjør du:

  • Lag dominopoteter etter oppskrift her eller sett på ris.
  • Lag salat.
  • Kutt mango i terninger og ha i en skål.
  • Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del i to-tre skiver, avhengig av tykkelsen på filetene. Krydre med pepper (det er ikke nødvendig med salt siden glasuren består av salt soyasaus).
  • Varm en stekepanne til forholdsvis høy varme med nøytral olje. Ha i kyllingfileten og stek til de er lett brune på begge sider. Skru ned varmen til middels. Ta filetene opp og legg på en tallerken.
  • Ha honning i stekepannen og tilsett soyasaus og sesamfrø. Kok opp. Pass på hele tiden for honningen brenner fort. Legg kyllingfiletene tilbake i pannen og vend filetene i glaseringen, etter et par minutter bør filetene være gjennomstekte, men det avhenger av hvor tykke de er. Klar til servering!

Variasjon:
Som lunsj eller lett middag:

  • Glaserte kyllingstrimler og mangoterninger rulles i tortillalefse.
  • Glasert kylling, litt salat og cashewnøtter /potetgull.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg