Kylling i seg selv har ikke mye smak, men sammen med denne sterke, søte og fyldige sausen blir det smak i massevis. Oppskriften på sausen er koreansk, men ingrediensen er tilpasset til ingredienser som er lette å få tak i her hjemme. Dette er en favoritt hjemme hos oss, og passer fint til en søndagsmiddag eller på en travel ettermiddag midt i uka.
4 porsjoner
Ingredienser:
6-700 gram kyllingfileter, delt i skiver/strimler
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ts chiliflak
Saus:
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup eller honning
1 ss eplecidereddik
1 ss sennep
1 ss brunt sukker
2 ss nøytral olje til steking
2 ss sesamfrø
Forslag til tilbehør:
Salat etter eget ønske
Ris
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Lag salat.
- Mål opp og bland sammen ingrediensene til sausen i et desilitermål.
- Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del i ca fire skiver på skrått, avhengig av tykkelsen på filetene. Store strimler går selvfølgelig også fint.
- Varm en stekepanne til middels til høy temperatur med nøytral olje. Ha i kyllingskivene og stek til de er lett brune på alle sider. Ta filetene opp og legg på en tallerken.
- Hvis nødvendig har du litt mer olje i panna, deretter chiliflak og hvitløk og la det frese litt, men pass på å ikke brenne hvitløken. Tilsett sausblandingen og kok opp. Legg kyllingfiletene tilbake i pannen og vend filetene i sausen, la stå og trekke litt under lokk til de er gjennomkokt.
- Strø over sesamfrø og server straks!
Dig in!!
TIPS:
- Sennepen i sausen kan sløyfes.
- Smaksett gjerne sausen med litt fersk revet ingefær
- Mango passer godt som tilbehør.
- Eventuelle kyllingrester kan rulles i tortillalefser med litt salat.
0 kommentarer