KYLLING I ASIATISK SAUS

Kylling i seg selv har ikke mye smak, men sammen med denne sterke, søte og fyldige sausen blir det smak i massevis. Oppskriften på sausen er koreansk, men ingrediensen er tilpasset til ingredienser som er lette å få tak i her hjemme. Dette er en favoritt hjemme hos oss, og passer fint til en søndagsmiddag eller på en travel ettermiddag midt i uka.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
6-700 gram kyllingfileter, delt i skiver/strimler
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ts chiliflak

Saus:
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup eller honning
1 ss eplecidereddik
1 ss sennep
1 ss brunt sukker

2 ss nøytral olje til steking
2 ss sesamfrø

Forslag til tilbehør:
Salat etter eget ønske
Ris

 

Slik gjør du:

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Lag salat.
  • Mål opp og bland sammen ingrediensene til sausen i et desilitermål.
  • Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del i ca fire skiver på skrått, avhengig av tykkelsen på filetene. Store strimler går selvfølgelig også fint.
  • Varm en stekepanne til middels til høy temperatur med nøytral olje. Ha i kyllingskivene og stek til de er lett brune på alle sider. Ta filetene opp og legg på en tallerken.
  • Hvis nødvendig har du litt mer olje i panna, deretter chiliflak og hvitløk og la det frese litt, men pass på å ikke brenne hvitløken. Tilsett sausblandingen og kok opp. Legg kyllingfiletene tilbake i pannen og vend filetene i sausen, la stå og trekke litt under lokk til de er gjennomkokt.
  • Strø over sesamfrø og server straks!

Dig in!!

TIPS:

  • Sennepen i sausen kan sløyfes.
  • Smaksett gjerne sausen med litt fersk revet ingefær
  • Mango passer godt som tilbehør.
  • Eventuelle kyllingrester kan rulles i tortillalefser med litt salat.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg