KYLLING STROGANOFF

Dette er en gammel russisk klassiker som aldri går av moten. Den lages rundt om på hele kloden, i mange forskjellige varianter. Dette er en enkel utgave og passer perfekt til hverdags.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram kyllingkjøtt, i strimler
2 hvitløksfedd, finhakket
2 gulrøtter, i staver
4 vårløk, i skiver
100-150 gram fersk sjampinjong, i båter
1 ½ dl kyllingbuljong
2 dl crème fraîche
2 ss tomatpurè
½ ts paprikakrydder
Salt og pepper

Litt nøytral olje til steking
Ris

Slik gjør du:

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha olje i en stekepanne/gryte med litt høye kanter og varm opp.
  • Brun kjøttet i 2-3 omganger og ta det opp etter hvert som det er ferdig. Ha gulrøtter, sjampinjong og hvitløk i pannen. La det frese litt og krydre med salt og pepper.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpurè og kraft og la det småkoke noen minutter.
  • Tilsett crème fraîche og vårløk og kok opp.
  • Smak til retten. Servere med ris og ev. hakket persille på toppen.

TIPS:

  • Ønsker du å bruke flere eller andre grønnsaker er brokkolibuketter, sukkererter eller paprika gode alternativer.
  • Hvis man liker løk kan man gjerne tilsette en middels kepaløk (vanlig gul løk).
  • Crème fraîche gir en god og syrlig smak, men kan byttes ut med fløte eller rømme. Ikke bruk lettrømme, for den vil fort skille seg under koking.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg