KYLLING STROGANOFF

Dette er en gammel russisk klassiker som aldri går av moten. Den lages rundt om på hele kloden, i mange forskjellige varianter. Dette er en enkel utgave og passer perfekt til hverdags.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram kyllingkjøtt, i strimler
2 hvitløksfedd, finhakket
2 gulrøtter, i staver
4 vårløk, i skiver
100-150 gram fersk sjampinjong, i båter
1 ½ dl kyllingbuljong
2 dl crème fraîche
2 ss tomatpurè
½ ts paprikakrydder
Salt og pepper

Litt nøytral olje til steking
Ris

Slik gjør du:

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha olje i en stekepanne/gryte med litt høye kanter og varm opp.
  • Brun kjøttet i 2-3 omganger og ta det opp etter hvert som det er ferdig. Ha gulrøtter, sjampinjong og hvitløk i pannen. La det frese litt og krydre med salt og pepper.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpurè og kraft og la det småkoke noen minutter.
  • Tilsett crème fraîche og vårløk og kok opp.
  • Smak til retten. Servere med ris og ev. hakket persille på toppen.

TIPS:

  • Ønsker du å bruke flere eller andre grønnsaker er brokkolibuketter, sukkererter eller paprika gode alternativer.
  • Hvis man liker løk kan man gjerne tilsette en middels kepaløk (vanlig gul løk).
  • Crème fraîche gir en god og syrlig smak, men kan byttes ut med fløte eller rømme. Ikke bruk lettrømme, for den vil fort skille seg under koking.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg