Crème brûlée med pistasj

Denne franske desserten er en perfekt avslutning på et godt måltid. Den er enkel å lage og kan gjøres klar i god tid på forhånd. Her blandes pistasjpasta med brûlée blandingen, det gir en “ny” smak og gjør at desserten ikke virker så søt og mektig.


 

Oppskriften gir 6-7 dessertformer
Ingredienser:

Pistasjpasta:
60 gram usaltede pistasjnøtter, uten skall
1 ss nøytral olje
Ca 2 ss vann
Ca 1 ss limesaft

Vaniljekremen:
4 dl kremfløte
1 dl melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
75 gram sukker

Ildfaste former
Sukker til gratinering
Ev. friske bær

 

Slik gjør du:

  • Start med pistasjpastaen. Varm ovnen opp til 150 grader. Spre nøttene på et stekebrett og rist i ovnen i ca 10 minutter – dette gir mer smak, men er ikke absolutt nødvendig.
  • Ha nøttene over i en foodprossessor og mal de fint opp. Ha på olje, vann og limesaft og kjør til en jevn masse.
  • Ha melk og fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i fløteblandingen.
  • Varm opp til det nesten koker. Slå av platen, sett på lokk og la stå ca 5 minutter.
  • Ha eggeplommer og sukker i en miksebolle og pisk det godt sammen, gjerne med en ballongvisp.
  • Sett ovnen på 150 grader (i tilfelle du slo av ovnen etter ristingen av nøttene)
  • Ta vaniljestangen ut av fløteblandingen, og hell den i en tynn stråle over i eggeblandingen under kraftig visping. Bland inn pistasjpastaen.
  • Fordel massen i ildfaste porsjonsformer, det blir 6-7 stykker avhengig av størrelsen på formene. Fyll formene ca ¾ fulle (luftbobler på overflaten kan fjernes ved å krølle et tørkepapir og holde det mot boblene) Sett formene i en dyp langpanne og hell forsiktig varmt vann i panna, til det rekker ca halvveis opp på formene.
  • Bak nedenfor midten av ovnen i ca 30 minutter – til massen har stivnet. Avkjøl.
  • Like før servering drysses sukker på toppen. Hvis du har en Crème Brûlée brenner bruker du den til å brune sukkeret til karamell. Hvis ikke, kan du sette formene i ovnen 2-3 minutter med grillelementet på. Pass på, for det går fort.
  • Server gjerne med friske bær.

Håper det smaker!

 

TIPS:

  • Hvis du ikke er så glad i smaken av pistasj, går det helt fint å utelate det.
  • Tradisjonelt brukes bare fløte og ikke blanding av fløte og melk. Her er melk tilsatt for at det ikke skal være så mektig.
  • Hvis du bare har 1 pakke kremfløte (3 dl) går det fint å bruke den og å øke til 2 dl melk.
  • Lag gjerne brûléene ferdig dagen i forveien og sett kjølig – vent med karamelliseringen av sukkeret til like før servering.
  • Skyll av vaniljestangen og bruk den som garnityr, eller bruk den i hjemmelaget vaniljeekstrakt.

Pistasjpasta

Klar til å settes i ovnen

Voilá 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg