LAKS I KREMET SAUS MED PASTA

Pasta og laks er en god kombinasjon. Dette blir en nydelig og fyldig rett som har få ingredienser, og som lages i løpet av en halvtime.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram laksefilet, i kuber
½ rød paprika, i biter
2 vårløk, skåret i biter på skrå
3-4 sjampinjonger, i båter
1 dl grønne erter, frosne
1,5 dl hvitvin
1,5 dl fløte
Salt og pepper

4 soltørkede tomater, i små biter
4 porsjoner tagliatelle

Slik gjør du:

  1. Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen.
  2. Skjær eventuelt skinn av laksen og del opp i små kuber på ca 2×2 cm.
  3. Kutt grønnsakene. 
  4. Ha pastaen i vannet og kok etter anvisning på pakken.
  5. Varm opp en kjele med litt smør/olje. Fres grønnsakene 1-2 minutter. Hell over vine og la den reduseres, ca 1 minutt.
  6. Hell fløten i gryta og kok opp.
  7. Ha i laksebitene og erter og kok opp.
  8. Sett på lokk og la trekke på svak varme til laksen er gjennomkokt, ca 4-5 minutter.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Server pasta med kremet laks og dryss av små biter av soltørket tomat.

Vel bekomme!

TIPS:

  • Ved bruk av glutenfri pasta er retten glutenfri.
  • Andre typer grønnsaker kan brukes, velg gjerne noen som ikke trenger lang koketid, som for eksempel: aspargesbønner, fennikel, purreløk…
  • Friske krydderurter vil være godt i denne retten.
  • Vinen kan sløyfes. Den kan eventuelt erstattes med litt eplejus, eller så kan man ha i litt mer fløte (matfløte) og et par spiseskjeer Crème Fraîche, det gir en fin syrlig smak.
  • Litt raspet sitronskall vil gjøre at retten virker lettere og friskere.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg