Pasta og laks er en god kombinasjon. Dette blir en nydelig og fyldig rett som har få ingredienser, og som lages i løpet av en halvtime.
4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram laksefilet, i kuber
½ rød paprika, i biter
2 vårløk, skåret i biter på skrå
3-4 sjampinjonger, i båter
1 dl grønne erter, frosne
1,5 dl hvitvin
1,5 dl fløte
Salt og pepper
4 soltørkede tomater, i små biter
4 porsjoner tagliatelle
Slik gjør du:
- Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen.
- Skjær eventuelt skinn av laksen og del opp i små kuber på ca 2×2 cm.
- Kutt grønnsakene.
- Ha pastaen i vannet og kok etter anvisning på pakken.
- Varm opp en kjele med litt smør/olje. Fres grønnsakene 1-2 minutter. Hell over vine og la den reduseres, ca 1 minutt.
- Hell fløten i gryta og kok opp.
- Ha i laksebitene og erter og kok opp.
- Sett på lokk og la trekke på svak varme til laksen er gjennomkokt, ca 4-5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Server pasta med kremet laks og dryss av små biter av soltørket tomat.
Vel bekomme!
TIPS:
- Ved bruk av glutenfri pasta er retten glutenfri.
- Andre typer grønnsaker kan brukes, velg gjerne noen som ikke trenger lang koketid, som for eksempel: aspargesbønner, fennikel, purreløk…
- Friske krydderurter vil være godt i denne retten.
- Vinen kan sløyfes. Den kan eventuelt erstattes med litt eplejus, eller så kan man ha i litt mer fløte (matfløte) og et par spiseskjeer Crème Fraîche, det gir en fin syrlig smak.
- Litt raspet sitronskall vil gjøre at retten virker lettere og friskere.
0 kommentarer