LAKS I KREMET SAUS MED PASTA

Pasta og laks er en god kombinasjon. Dette blir en nydelig og fyldig rett som har få ingredienser, og som lages i løpet av en halvtime.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram laksefilet, i kuber
½ rød paprika, i biter
2 vårløk, skåret i biter på skrå
3-4 sjampinjonger, i båter
1 dl grønne erter, frosne
1,5 dl hvitvin
1,5 dl fløte
Salt og pepper

4 soltørkede tomater, i små biter
4 porsjoner tagliatelle

Slik gjør du:

  1. Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen.
  2. Skjær eventuelt skinn av laksen og del opp i små kuber på ca 2×2 cm.
  3. Kutt grønnsakene. 
  4. Ha pastaen i vannet og kok etter anvisning på pakken.
  5. Varm opp en kjele med litt smør/olje. Fres grønnsakene 1-2 minutter. Hell over vine og la den reduseres, ca 1 minutt.
  6. Hell fløten i gryta og kok opp.
  7. Ha i laksebitene og erter og kok opp.
  8. Sett på lokk og la trekke på svak varme til laksen er gjennomkokt, ca 4-5 minutter.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Server pasta med kremet laks og dryss av små biter av soltørket tomat.

Vel bekomme!

TIPS:

  • Ved bruk av glutenfri pasta er retten glutenfri.
  • Andre typer grønnsaker kan brukes, velg gjerne noen som ikke trenger lang koketid, som for eksempel: aspargesbønner, fennikel, purreløk…
  • Friske krydderurter vil være godt i denne retten.
  • Vinen kan sløyfes. Den kan eventuelt erstattes med litt eplejus, eller så kan man ha i litt mer fløte (matfløte) og et par spiseskjeer Crème Fraîche, det gir en fin syrlig smak.
  • Litt raspet sitronskall vil gjøre at retten virker lettere og friskere.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg