Her får du oppskrift på en nydelig rett med kylling og en kremet saus med blant annet soltørket tomat og hvitløk. Det er få ingredienser, raskt å lage og gir absolutt valuta for pengene. Anbefales.
Nammis
4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 600 gram kyllingbryst
Salt og pepper
1 ½ ts paprikakrydder
2-4 fedd hvitløk, finhakket
6-8 Soltørkede tomater i olje, i små biter
3 ss olje fra tomatglasset eller annen olje
1 ts sennep
100 gram fersk spinat eller 6-7 frosne kuber
1 ½ dl fløte/kokosmelk
1 dl kyllingkraft
Ris eller pasta
Slik gjør du:
- Kok ris eller pasta etter anvisning på pakken.
- Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del i to tynne fileter.
- Bruk en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Varm den opp til middels til høy varme med litt olje fra glasset med soltørket tomat, eller bruk annen olje.
- Brun filetene pent på begge sider og krydre med salt, pepper og paprika. Legg til side på et fat.
- Ha eventuelt litt mer av oljen fra tomatglasset i pannen og fres hvitløken til den dufter, ca 30 sekunder. Ha i hakkede soltørkede tomater og rør inn sennep (sennepen kan sløyfes, men gir en god og fyldig smak uten at man kjenner at det er sennep).
- Hell over kraften og fløte og ha kyllingfiletene tilbake i pannen. Kok opp og demp platen slik at det bare småputrer. Bruker du frossen spinat has den i nå, fersk kan du vente med å blande inn rett før retten er ferdig kokt. Når kyllingen er gjennomkokt er retten ferdig. Tiden vil variere etter tykkelse på filetene, men fra 4-8 minutter.
- Smak til med salt og pepper og server med ris eller pasta, eller bare godt brød.
Velbekomme!
Tips:
- Grønnsakkraft kan brukes istedenfor kyllingkraft.
- Fløte kan erstattes av kokosmelk.
- Kraften kan erstattes av litt hvitvin. Hell den i så fall over når hvitløken har frest og la den redusere til halv mengde før du tilsetter tomater.
- Retten er glutenfri ved bruk av ris eller glutenfri pasta ved siden av, og kan gjøres laktosefri ved å erstatte fløte med et laktosefritt alternativ.
Her er det brukt frossen spinat, billig, sunt og godt..
Klar-ferdig-spis..:-)
2 kommentarer
Ser skikkelig godt ut!
Victoria Larsen: Så bra! Takk