PASTA PRIMAVERA

Dette er en god og enkel middag eller lunsjrett, og det beste av alt er at den er på bordet etter en halvtime. De oppgitte grønnsakene er bare et forslag – brukt det du liker og har tilgjengelig. Retten er uten kjøtt eller fisk, men om man ønsker kan litt stekt bacon, kyllingbiter eller stekte laksebiter serveres ved siden av eller i retten. Kraften kan erstattes med fløte eller kokosmelk om en kremet konsistens ønskes.


Snaddermat 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:

400 gram pasta – skruer, sløyfer eller penne
2 gulrøtter, i tynne staver
½ rød paprika, i staver
½ squash, i staver/biter
100 gram aspargesbønner
4-5 sjampinjonger, i båter
4-6 hvitløksfedd, finhakket
1 ss smør/olje
2 dl hønsekraft/buljong+vann
Salt og pepper

Revet parmesan, ca 4-5 ss
Godt brød

 

Slik gjør du:

  • Kok opp en kjele med rikelig vann som er godt saltet, og kok pastaen etter anvisning på pakken, eller til den er «al dente».
  • Varm smør/olje i en stekepanne/kjele og fres gulrot, paprika og sopp noen minutter. Ha i hvitløk og aspargesbønner. Kvern over salt og pepper og la det frese med i ett minutt. 
  • Hell over kraft . Kok opp og la småkoke et par minutter.
  • Ha den kokte pastaen sammen med grønnsakene. Dryss over revet parmesan og bland sammen. Smak til.
  • Server straks med litt godt brød og smør.

 

Buon appetito!

4 kommentarer

Siste innlegg