NYDELIG OG ENKEL LOFF

Dette er en enkel og kjempegod loff, med seks ingredienser som de fleste har i hus til enhver tid. Den hever godt og blir veldig lett og luftig, og skorpen blir sprø. Den passer utmerket til reker eller om du bare ønsker å lage en sandwich med litt godt pålegg. Oppskriften fikk vi hos en amerikansk slektning som baker dette brødet til hverdagsbruk – til toast, arme riddere og til sandwicher. Oppskriften skal visstnok være fra amish-folket, som er flinke på hjemmebakt brød, og siden de ikke har innlagt strøm, blander de deigen for hånd. Vi anbefaler bruk av kjøkkenmaskin for å få en smidig og god deig, men har beskrevet begge fremgangsmåtene


Gode saker 🙂

Ingredienser:
800 gram hvetemel
1 ss tørrgjær
1 ss sukker
1 ½ ts salt
4,75 dl vann, romtemperert
3 ss olivenolje

2 brødformer, 2 liter

 

Slik gjør du:

  • I kjøkkenmaskin: Mål opp alle ingrediensene og ha alt i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Vannet kan være kaldt eller romtemperert (25 ºC). La maskinen elte deigen i ca 10 minutter på middels hastighet. For hånd: det går fint å lage denne deigen for hånd, bruk en stor bakebolle og en tresleiv eller hendene og bland sammen ingrediensene. Elt gjerne i 10-15 minutter. Når deigen har samlet seg må du gjerne ta den ut på en benkeplate og elte den ferdig der.
  • Dekk til bollen med lokk eller plast og la heve til den er doblet i størrelse, ca 1 time i romtemperatur. Hev den gjerne ennå lengre, da kan du “slå den ned” underveis for å slippe ut gass og la den heve med ny giv.
  • Ta deigen ut på et bakebord, del i to og form hvert emne til en loff som legges i godt smurte brødformer.
  • Dekk til og sett til etterheving til de er doblet i størrelse, ca 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 ºC.
  • Sett loffene inn på rist i nedre del av ovnen og spray litt vann i bunnen av ovnen for å lage damp.
  • Stek i ca 30-35 minutter, til loffene er gylne og fine.
  • Ta ut av ovnene når de er ferdig stekt, og pensle de med litt smør på toppen mens de fortsatt er varme.
  • Ta ut av formene og avkjøl på rist.

     

Tips:

  • Hvis du lager deigen for hånd, kan du bruke litt varmere væske, ca 35 ºC, for å få deigen raskere i gang.
  • Loffene kan selvsagt flettes eller strøs med valmuefrø, sesamfrø eller litt mel og deretter snittes.
  • Hvis du ikke bruker begge loffene, går det helt fint å fryse den andre.


En god og smidig deig…


Vei gjerne deigen for å få de to emnene like store..


Etter ca 1 time på et lunt og trekkfritt sted har de hevet godt og er kommet over kanten på formen


Her er den ene strødd med valmuefrø og snittet, den andre er penslet med smør og får en fin og blank overflate..


Klar ti å nytes.. 🙂

4 kommentarer

Siste innlegg