KYLLING MED ESTRAGONSAUS

Kyllingkjøtt er magert og tåler en fyldig saus ved siden av. Her er kyllingen skåret i tynne skiver, de stekes i løpet av få minutter og sausen lages på 1-2-3, allikevel blir denne retten en nydelig helgemiddag. Server med ovnsbakte eller knuste poteter og tomater. Selv om det er få ingredienser, gir de valuta for pengene

4 porsjoner
Ingredienser:

3-4 kyllingfileter, delt i skiver på langs eller kjøp ferdig skivet kylling
Salt og pepper
Smør/olje til steking

Estragonsaus:
1 dl hvitvin eller kylling/hønsekraft (ev. buljongpulver + vann)
2 ½ dl fløte
1 ts estragon, tørket
Salt og pepper

Tilbehør
700 gram poteter. Oppskrift på knuste poteter finner du her, og på ovnsbakte her
2 store tomater, delt i to
Olje/smør
Urtekrydder
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 225 ºC.
  • Skrubb potetene godt. For knuste poteter koker du de før de knuses, krydres og stekes eller lag ovnsbakte poteter der du bare baker de i ovnen til de er møre.     
  • Del tomatene i to – rundt ekvator. Dryss over litt salt og pepper og ønsket urtekrydder. Når det gjenstår 8-10 minutter av steketiden for potetene settes tomatene i ovnen.
  • Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del 2-3 skiver på tvers, avhengig av tykkelsen på filetene.
  • Varm en stekepanne til forholdsvis høy varme med en blanding av smør og olje. Stek kyllingskivene til de får fin og gylden farge på begge sider. Krydre med salt og pepper. Demp varmen og la de ettersteke til de er gjennomstekt, men pass på at de ikke blir tørrstekte, de stekes på få minutter. Legg til side på et serveringsfat.
  • Hell hvitvin/kraft i pannen og rør litt slik at den løser opp  stekesjyen. Tilsett fløte og estragon. Kok opp og la det koke litt inn, et par minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server straks kylling med saus, stekte tomater og poteter og nyt det hele.

 

Dig in!!

 

Tips:

Kyllingkjøtt kan erstattes av tynne skiver av svinekjøtt
Potetene kan erstattes av kokt ris, pasta, mos eller bare en blandet salat

4 kommentarer

Siste innlegg