AMERIKANSKE PANNEKAKER

Amerikanere lager ofte noe ekstra til frokost i helgene, og da er det ofte pannekaker på menyen. De er tykke og luftige og skaper begeistring hos store og små. Dette er en gammel oppskrift som vi fikk servert hos en amerikansk slektning, og den inneholder bare ingredienser de fleste har i kjøkkenskapet til enhver tid. Blåbær og gjerne også flere andre typer bær er godt til. Hvis du vil gjøre det på ekte amerikansk vis, smøres de varme pannekakene med litt smør og deretter helles en god dose lønnesirup over. De serveres også ofte med stekt bacon ved siden av.  Pannekakene som er avbildet er ekstra luftige på grunn av stivpiskede eggehviter – se tips nederst på siden


Snadderfrokost..:-)

4 porsjoner, 8-10 små pannekaker
Ingredienser:

200 gram/3 dl hvetemel
1 ss sukker
3 ts bakepulver
1 ts salt
3 dl melk
1 egg
3 ss smeltet smør

Smør/margarin til steking
Blåbærsyltetøy eller friske bær

 

Slik gjør du:

  • Ha mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Bland sammen og tilsett melken. Visp til en glatt og klumpefri røre.
  • Bland inn egget og smeltet smør, men ikke rør mer enn nødvendig.
  • Varm opp en stekepanne, gjerne en med slipp-belegg, med litt smør til ganske høy varme (mellom middels og høy).
  • Stek små tykke pannekaker. Når overflaten bobler litt og undersiden har fått fin farge, snur du og steker videre på den andre siden. De skal være pent gylne på begge sider.
  • Serveres nystekte med bær og eventuelt lønnesirup.

Dig in and enjoy!

Tips:

  • Bytt gjerne litt av hvetemelet ut med litt grovt mel for en sunnere og mer mettende variant.
  • Rester av kefir eller yoghurt må gjerne tilsettes i røren.
  • Allergivennlig: lakotsefri variant, bytt ut melken med laktosefri melk og smør med laktosefri margarin. Glutenfri: Bruk ca halvparten maisemel og den andre halvparten en annen glutenfri melmiks, eks: Semper mix/fin mix eller Toro kakemiks.
  • For ekstra luftige pannekaker: Om du har et par eggehviter til overs, pisk til luftig skum og vend inn i pannekakerøren like før de skal stekes (det har vi gjort med de på bildene) 

2 kommentarer

Siste innlegg