PANERT SEIFILET MED RØMMESAUS

Seifilet er rimelig, sunt og en klassiker på norske middagsbord. Her har den fått en god panering og en nydelig rømmesaus.
Den passer like godt som søndagsmiddag som til hverdags. Lykke til over grytene 🙂

4 porsjoner
Ingredienser
700 gram seifilet, uten skinn og bein
Smør/olje til steking

Panering:
3 ss hvetemel
2 ts salt
½ ts pepper
1 egg
4 ss griljermel (malt tørket brød)

Saus:
1 boks (3 dl) seterrømme eller Crème Fraîche
2 ss hvitvin (valgfritt)
1 kryddermål karri
1 ts dill eller litt frisk klippet gressløk
Salt og pepper

Tilbehør:
7-800 gram poteter
Råkost
Sitronbåter

 

Slik gjør du:

  • Lag råkost og gjør potetene klare til koking.
  • Skjær fileten i serveringsstykker og tørk dem godt hvis nødvendig.
  • Bland sammen mel, salt og pepper i en pose eller på en tallerken.
  • Visp egget lett i en vid skål.
  • Fordel griljermel utover på en tallerken.
  • Vend fiskestykkene i hvetemelblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermel.
  • Varm opp en stekepanne til forholdsvis høy temperatur med litt olje/smør. Legg fisken i panna, senk til middels temperatur og la fisken bli gyllenbrun på begge sider – ca 3-4 minutter steketid på hver side, men det avhenger av tykkelsen på stykkene. Legg fisken over på et serveringsfat.
  • Ha rømme og hvitvin i stekepannen og gi det et oppkok. Smak til med krydder.
  • Server fisken med kokte poteter, råkost, rømmesaus og gjerne noen sitronbåter til de som ønsker å ha det over fisken.

     

Nyt et herlig måltid!

Tips:

  • Stekt løk smaker godt ved siden av.
  • Hvitvinen i sausen  kan utelates. Ha gjerne litt sitronsaft i stedet, prøv med 1 ts.
  • Magrere saus: velg en mager type Crème Fraîche i stedet for seterrømme. Lettrømme skiller seg lett ved koking, men om du er forsiktig med oppvarmingen kan det gå fint.
  • Allergivennlig: Retten blir glutenfri ved å erstatte hvetemel med en glutenfri meltype og ved å velge glutenfritt griljermel.  Det går også fint å enkelpanere, dvs. å kutte ut melet og bare vende fisken i egg og deretter i glutenfritt griljermel som er krydret med salt og pepper. Det blir et laktosefritt måltid ved å kutte ut smør til stekingen, og å bytte ut seterrømme med et laktosefritt alternativ.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg