STEKT LAKS MED ASIATISK SAUS

Dette er en superkjapp middagsrett, med mange gode og spennende smaker – selv om ingredienslisten er kort. Variasjonsmulighetene er mange; det er bare å se hva du har i kjøleskapet og ta fantasien i bruk. Mangler du noen av ingrediensene – se tips til hva du kan erstatte de med nedenfor.

 

4 porsjoner
Ingredienser:
6 porsjonsstykker laksefilet (6-700 gram)
1-2 vårløk, i skiver eller delt i to på tvers og strimlet
Nudler 

Saus:
3 ss brunt sukker
3 ss mirin (søt japansk risvin)
5 ss soyasaus
2-3 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, i skiver
1 ss fersk ingefær, finrevet (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

  • Mål opp og bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  • Skyll og tørk laksen.
  • Varm en stekepanne med litt smør/olje, gjerne med slippbelegg, til mellom middels til sterk varme.
  • Legg laksestykkene i stekepannen og la de bli pent brune på alle sider.
  • Kok opp vann til nudlene.
  • Hell sausblandingen over laksen – kok opp og skru ned varmen slik at det bare småkoker. I løpet av få minutter er laksen gjennomkokt.
  • Kok nudlene.
  • Server laksen med nudlene og stø over litt kuttet vårløk. Serveres straks.

 

Håper det faller i smak 🙂

 

Tips:

  • Soyasaus, hvitløk og sukker er de viktigste ingrediensene i sausen, så resten kan utelates eller erstattes med noe annet. Mirin selges i dagligvarebutikker med godt utvalg – se i “sushiavdelingen” eller kjøp i innvandrerbutikk. Kan erstattes av 1 ts eplesidereddik eller hvitvinseddik. Har du ikke chili, kan det utelates eller erstattes av chiliflak.
  • Litt limesaft,  1-2 ss i sausen vil være godt. Eventuelt kan hver få en båt til å skvise over den ferdige retten.
  • Sesamfrø kan strøs over den ferdige retten.
  • Nudlene kan erstattes av ris.
  • Salat kan serveres ved siden av.
  • Grønnsaker som knapt trenger koking, kan has i sausen; sukkererter, tynne gulrotstrimler, fennikkel, stangselleri…
  • Allergivennlig: For å få retten glutenfri må det brukes glutenfrie nudler eller bruke ris. Soyasausen må være merket med glutenfri.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg