STEKT LAKS MED ASIATISK SAUS

Dette er en superkjapp middagsrett, med mange gode og spennende smaker – selv om ingredienslisten er kort. Variasjonsmulighetene er mange; det er bare å se hva du har i kjøleskapet og ta fantasien i bruk. Mangler du noen av ingrediensene – se tips til hva du kan erstatte de med nedenfor.

 

4 porsjoner
Ingredienser:
6 porsjonsstykker laksefilet (6-700 gram)
1-2 vårløk, i skiver eller delt i to på tvers og strimlet
Nudler 

Saus:
3 ss brunt sukker
3 ss mirin (søt japansk risvin)
5 ss soyasaus
2-3 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, i skiver
1 ss fersk ingefær, finrevet (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

  • Mål opp og bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  • Skyll og tørk laksen.
  • Varm en stekepanne med litt smør/olje, gjerne med slippbelegg, til mellom middels til sterk varme.
  • Legg laksestykkene i stekepannen og la de bli pent brune på alle sider.
  • Kok opp vann til nudlene.
  • Hell sausblandingen over laksen – kok opp og skru ned varmen slik at det bare småkoker. I løpet av få minutter er laksen gjennomkokt.
  • Kok nudlene.
  • Server laksen med nudlene og stø over litt kuttet vårløk. Serveres straks.

 

Håper det faller i smak 🙂

 

Tips:

  • Soyasaus, hvitløk og sukker er de viktigste ingrediensene i sausen, så resten kan utelates eller erstattes med noe annet. Mirin selges i dagligvarebutikker med godt utvalg – se i “sushiavdelingen” eller kjøp i innvandrerbutikk. Kan erstattes av 1 ts eplesidereddik eller hvitvinseddik. Har du ikke chili, kan det utelates eller erstattes av chiliflak.
  • Litt limesaft,  1-2 ss i sausen vil være godt. Eventuelt kan hver få en båt til å skvise over den ferdige retten.
  • Sesamfrø kan strøs over den ferdige retten.
  • Nudlene kan erstattes av ris.
  • Salat kan serveres ved siden av.
  • Grønnsaker som knapt trenger koking, kan has i sausen; sukkererter, tynne gulrotstrimler, fennikkel, stangselleri…
  • Allergivennlig: For å få retten glutenfri må det brukes glutenfrie nudler eller bruke ris. Soyasausen må være merket med glutenfri.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg