Dette er en superkjapp middagsrett, med mange gode og spennende smaker – selv om ingredienslisten er kort. Variasjonsmulighetene er mange; det er bare å se hva du har i kjøleskapet og ta fantasien i bruk. Mangler du noen av ingrediensene – se tips til hva du kan erstatte de med nedenfor.
4 porsjoner
Ingredienser:
6 porsjonsstykker laksefilet (6-700 gram)
1-2 vårløk, i skiver eller delt i to på tvers og strimlet
Nudler
Saus:
3 ss brunt sukker
3 ss mirin (søt japansk risvin)
5 ss soyasaus
2-3 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, i skiver
1 ss fersk ingefær, finrevet (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Mål opp og bland sammen alle ingrediensene til sausen.
- Skyll og tørk laksen.
- Varm en stekepanne med litt smør/olje, gjerne med slippbelegg, til mellom middels til sterk varme.
- Legg laksestykkene i stekepannen og la de bli pent brune på alle sider.
- Kok opp vann til nudlene.
- Hell sausblandingen over laksen – kok opp og skru ned varmen slik at det bare småkoker. I løpet av få minutter er laksen gjennomkokt.
- Kok nudlene.
- Server laksen med nudlene og stø over litt kuttet vårløk. Serveres straks.
Håper det faller i smak 🙂
Tips:
- Soyasaus, hvitløk og sukker er de viktigste ingrediensene i sausen, så resten kan utelates eller erstattes med noe annet. Mirin selges i dagligvarebutikker med godt utvalg – se i “sushiavdelingen” eller kjøp i innvandrerbutikk. Kan erstattes av 1 ts eplesidereddik eller hvitvinseddik. Har du ikke chili, kan det utelates eller erstattes av chiliflak.
- Litt limesaft, 1-2 ss i sausen vil være godt. Eventuelt kan hver få en båt til å skvise over den ferdige retten.
- Sesamfrø kan strøs over den ferdige retten.
- Nudlene kan erstattes av ris.
- Salat kan serveres ved siden av.
- Grønnsaker som knapt trenger koking, kan has i sausen; sukkererter, tynne gulrotstrimler, fennikkel, stangselleri…
- Allergivennlig: For å få retten glutenfri må det brukes glutenfrie nudler eller bruke ris. Soyasausen må være merket med glutenfri.
2 kommentarer
Dette så virkelig godt ut!
Hanne Line: Så flott å høre. Det er superenkelt og supergodt 🙂