TYRKISKE KJØTTKAKER

Köfte – tyrkiske kjøttkaker er nærmest en nasjonalrett i Tyrkia. De lages i utallige varianter rundt om i landet, og lages av kvernet kjøtt fra storfe eller lam – eller en blanding. Smaksettingen kan være bare salt og pepper, eller mer spicy med; løk, hvitløk, spisskummen og paprika.  Denne oppskriften er veldig overkommelig på en ettermiddag etter jobb.

 

4 porsjoner – ca 25-28 små kjøttkaker
Ingredienser:
500 gram kjøtt- eller karbonadedeig
1-2 hvitløksfedd, raspet eller finhakket
1 ½ ts spisskummen
1 ½ ts salt
½ ts pepper
3 ss frisk persille, finhakket
Litt rapsolje til steking    

Saus:
3 flådde og hakkede tomater eller 2 ss tomatpurè og 1 dl vann
1 ts honning/sukker
Salt og pepper

Tilbehør:
Ris eller bulgur
Blandet salat
(rømme)

 

Slik gjør du:

  • Bland kjøttdeig, løk, hvitløk, persille og krydder til det er jevnt blandet.
  • Form til små kjøttboller på størrelsen med en valnøtt, og klem dem ganske flate.
  • Varm opp en gryte/stekepanne med litt olje. Stek kjøttkakene 2-3 minutter på hver side, til de har fått en fin, brun farge.
  • Ta dem opp av stekepannen og legg på et fat.
  • Ha tomater i pannen eller en blanding av vann og tomatpurè.  Kok opp.
  • Ha kjøttkakene tilbake i pannen og la det hele småputre under lokk i ca 10 minutter.
  • Tilsett honning og smak til med salt og pepper.
  • Server med ris/bulgur og litt salat. En klatt rømme gjør seg også godt ved siden av.

 

Tips:

  • Om du ønsker, kan du tilsette brød i farsen; Litt tørket og malt brød eller 1-1 1/2 skive tørt brød som bløtlegges i vann. Klem så ut væsken og smuldre det i en arbeidsbolle, og bland det deretter sammen med kjøttdeigen og de andre ingrediensene.
  • Er du glad i løk, kan gjerne litt finhakket løk tilsettes.
  • Har du ikke ferske tomater eller tomatpurè,  sil av litt av kraften til hermetiske tomater og bruk det.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg