TYRKISKE KJØTTKAKER

Köfte – tyrkiske kjøttkaker er nærmest en nasjonalrett i Tyrkia. De lages i utallige varianter rundt om i landet, og lages av kvernet kjøtt fra storfe eller lam – eller en blanding. Smaksettingen kan være bare salt og pepper, eller mer spicy med; løk, hvitløk, spisskummen og paprika.  Denne oppskriften er veldig overkommelig på en ettermiddag etter jobb.

 

4 porsjoner – ca 25-28 små kjøttkaker
Ingredienser:
500 gram kjøtt- eller karbonadedeig
1-2 hvitløksfedd, raspet eller finhakket
1 ½ ts spisskummen
1 ½ ts salt
½ ts pepper
3 ss frisk persille, finhakket
Litt rapsolje til steking    

Saus:
3 flådde og hakkede tomater eller 2 ss tomatpurè og 1 dl vann
1 ts honning/sukker
Salt og pepper

Tilbehør:
Ris eller bulgur
Blandet salat
(rømme)

 

Slik gjør du:

  • Bland kjøttdeig, løk, hvitløk, persille og krydder til det er jevnt blandet.
  • Form til små kjøttboller på størrelsen med en valnøtt, og klem dem ganske flate.
  • Varm opp en gryte/stekepanne med litt olje. Stek kjøttkakene 2-3 minutter på hver side, til de har fått en fin, brun farge.
  • Ta dem opp av stekepannen og legg på et fat.
  • Ha tomater i pannen eller en blanding av vann og tomatpurè.  Kok opp.
  • Ha kjøttkakene tilbake i pannen og la det hele småputre under lokk i ca 10 minutter.
  • Tilsett honning og smak til med salt og pepper.
  • Server med ris/bulgur og litt salat. En klatt rømme gjør seg også godt ved siden av.

 

Tips:

  • Om du ønsker, kan du tilsette brød i farsen; Litt tørket og malt brød eller 1-1 1/2 skive tørt brød som bløtlegges i vann. Klem så ut væsken og smuldre det i en arbeidsbolle, og bland det deretter sammen med kjøttdeigen og de andre ingrediensene.
  • Er du glad i løk, kan gjerne litt finhakket løk tilsettes.
  • Har du ikke ferske tomater eller tomatpurè,  sil av litt av kraften til hermetiske tomater og bruk det.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg