CÆSARSALAT MED GRILLET KYLLING

Cæsarsalat er er kjent klassiker som ble oppfunnet av en italiensk kokk i Mexico. Den serveres verden over, og er manges favoritt når det kommer til salater. Den serveres på fine kafeer og restauranter, men ved å følge denne oppskriften får du en knallgod salat på din egen lille hjemmerestaurant. Opprinnelig inneholder den ikke kjøtt – bare salat, dressing, parmesan og krutonger. Her består den også av kjøtt, og blir da mer mettende og kan serveres som en lett middag. Ikke alle er glad i at salaten er dynket i dressing, så vi anbefaler å blande litt i salaten og resten ved siden av.


Et lett og nydelig måltid.. 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:
3 kyllingfileter
4 skiver loff, i terninger
Olivenolje
Salt og pepper
2 hoder hjertesalat eller romanosalat
7-8 småtomater
Parmesan

Dressing:
1 egg
1 dl raps- eller solsikkeolje
1 ts sennep
1-2 fedd hvitløk, grovt hakket
2 ts sitronsaft
1 ts fish sauce
2 ss parmesan, fint raspet
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  • Vask salaten. Ta bladene fra hverandre og skyll i rennende kaldt vann. Legg på rist eller tørkepapir for avrenning.
  • Lag dressingen: Ha egg, olje, sennep, hvitløk, sitronsaft og fish sauce i en smal sylinder (følger ofte med stavmiksere, eller bruk et smalt litersmål). Miks med stavmikser – beveg den litt opp og ned. Det er bare snakk om sekunder, ca 30 sekunder, før det blir til majones.
  • Ha dressingen over i en liten skål og bland inn finraspet parmesan. Smak til med salt og pepper. Hvis konsistensen er for tykk, kan du tilsette litt vann – konsistensen skal være tynnere enn majones.
  • Grill kyllingfiletene: Legg kyllingfiletene flatt på en fjøl og del hver filet i to – på langs. Krydre med litt salt og pepper og pensle med litt olje. Legg på grillen og la kjøttet få fin farge og stekeskorpe på alle sidene, og legg deretter filetene over på indirekte varme, slik at de kan gjennomstekes uten å tørke ut.
  • Loffskivene deles i terninger og has i en tørr stekepanne på middels varme. Ringle over litt olivenolje og strø over litt salt og pepper. Stek til terningen er blitt sprø og lett brune.
  • Riv salaten i små biter med hendene (det blir penere enn å kutte med kniv, men er selvfølgelig en smakssak), og ha den på et stort serveringsfat eller i en stor skål. Ha over ca 3 ss av dressingen og bland sammen.
  • Kutt kyllingfiletene i strimler som er i underkant av 1 cm brede, og legg det på salaten.
  • Dryss over krutonger.
  • Del tomatene i to og fordel de utover.
  • Høvle skiver med parmesan over med en grønnsaksskreller.
  • Kvern over litt pepper og server salaten med resten av dressingen ved siden av – da kan hver enkelt ha på så mye de ønsker.

 

 

TIPS:

  • Hjertesalat er en liten type romanolsalat.
  • Hvis det er utenfor grillsesong, kan kyllingen stekes i en vanlig stekepanne. En grillstekepanne gir saftigere resultat enn en vanlig stekepanne, så bruk det om du har.
  • Dressingen kan lages med kjøpt majones. Kutt da ut egg og olje fra oppskriften, og smaksett med de andre ingrediensene.
  • For en lettere variant kan dressingen lages av yoghurt naturell.
  • Opprinnelig skal det være ansjos i dressingen, de som ønsker kan selvsagt droppe fish sauce og bruke ansjos i stedet.
  • Worcestershiresaus brukes ofte i cæsardressinger, du kan bruke det i stedet for fish sauce.
  • Har du ikke loff til å lage krutonger av, kan du lage det av en bagett i stedet.
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg