GRILLEDE HAMBURGERE MED POTETBÅTER

Her i gården lader vi opp til årets ferie. Om kort tid setter vi kursen mot USA – burgerens hjemland. Siden forrige gang har vi ofte drømt om en ordentlig amerikansk burger, og det er noe helt annet enn de man får servert på McDonald’s

Når man lager burgere hjemme, blir det veeeldig godt når man maler kjøttet selv, men det er ikke bestandig at man har tid og ork til det. Her har vi brukt karbonadedeig. Med potetbåter og en enkel dressing til, blir dette gode saker, og det kan serveres både til hverdag og fest. Hjemmebakte burgerbrød er uten tvil best, har du tid til det finner du link til en god oppskrift nedenfor.


Oh yes 🙂

4 porsjoner
Ingredienser:
600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts Santa Maria Hvitløk & Urter krydder (ev. 1-2 fedd hvitløk, fint raspet)

Grilla potetbåter:
600 gram poteter, i båter
Salt og pepper
Chilikrydder
Paprikakrydder
Olje

Dressing:
1 ss ketchup
1 ss sennep
1 ss majones
1 ts agurkmix

Tilbehør:
Hamburgerbrød (du finner oppskrift på de på bildet her)
Cheddarost
Salatblader
Tomatskiver
Løkringer

 

Slik gjør du:

  1. Bland kjapt sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
  2. Skrubb potetene godt og del hver potet i båter. Kok de på rist i ca 4-5 minutter. Hvis du ikke har en form for å grille de på, lager du enkelt en selv av dobbelt lag med aluminiumsfolie. Brett opp noen centimeter kanter på alle sidene slik at det ikke renner olje ned på grillen. Legg potetbåtene over i grillformen. Ringle over olje og deretter litt krydder. Snu litt på potetene og ha over litt mer krydder.
  3. Lag burgerne: Bland sammen karbonadedeig med krydder. Ikke bland mer enn nødvendig for å unngå at deigen blir seig. Form 5-6 burgere, gjerne på en fjøl kledd med plastfolie. Bruk eventuelt litt kald vann på hendene/redskapene.
  4. Sett formen med poteter på grillen før du begynner å grille burgerne. Hvor lang tid de trenger på grillen vil avhenge av potettype og størrelsen på båtene. Snu de eventuelt underveis.
  5. Pensle burgerne med litt olje og stek de på grillen. Når det pipler ut kjøttsaft på den ene siden er de klare for å bli snudd. Stek videre på andre siden. Ha eventuelt på ost. Legg burgerne på indirekte varme. Legg lokket på grillen og la burgerne få godgjøre seg 3-4 minutter – til de er gjennomstekte.
  6. Varm gjerne hamburgerbrødene på grillen.
  7. Server rykende varme burgere med brød, poteter, dressing, løkringer, tomatskiver og salat.

 

Dig in and enjoy!!

 

TIPS; Litt raspet ost kan blandes inn i karbonadedeigen – ca 50 gram til denne oppskriften.


Ready to eat ya 🙂


🙂


Potetbåtene i en hjemmelaget grillform…


Disse burgerne inneholder litt raspet ost – ca 50 gram

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg