BAKT PASTA MED KJØTTDEIG OG MOZZARELLA

Dette blir en enkel og smakfull hverdagsmiddag, uten så alt for mange ingredienser eller anstrengelser. Den freses og kokes litt på plata, før den settes i ovnen for å få osten til å smelte. For å spare oppvask er det perfekt å bruke en gryte som kan settes i stekeovnen, men det går også fint å bruke en stekepanne og deretter ha alt over i en ildfast form – bruk det du har tilgjengelig.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 300 gram pasta
500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hakkede hermetiske tomater (ev. tomatpurè + vann)
1 ss oregano
1 ts paprikakrydder
Salt og pepper
100 gram spinat
1 kule fersk mozzarella
Litt revet hvitost eller parmesan
Litt olje til steking

Forslag til tilbehør:
Bagetter eller godt brød

 

Slik gjør du:

  1. Hvis du har en gryte med litt høye kanter som tåler å settes i stekeovnen, er den fin å bruke. En stekepanne og en ildfast form kan ogå brukes.
  2. Forvarm ovnen til 230 ºC.
  3. Kok pastaen i saltet vann, men ikke kok den helt ferdig, hell av kokevannet og skyll den under kald vann når det gjenstår ca 2 minutter av den oppgitte koketiden.
  4. Varm opp gryten med litt olje.
  5. Stek kjøttdeigen mens du smuldrer den opp til små biter. Når kjøttdeigen er smuldret opp og begynner å få stekeskorpe, har du i finhakket løk og lar den frese med til kjøttdeigen har fått farge og løken er blitt blank.  Tilsett hvitløk, oregano og paprikakrydder og la det frese med litt.
  6. Hell over hermetiske tomater. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer av de andre krydderene (chilipulver, timian, basilikum og kajennepepper passer også godt hvis du vil ha litt mer futt i smaken).
  8. Bland sammen kjøttsausen med pasta og vasket spinat. Ha over litt raspet ost og mozzarella. Sett gryten (eller den ildfaste formen) på rist midt i ovnen og la stå i ca 20 minutter, litt lenger hvis du vil ha den litt mer brunet på toppen.


Kjøttsaus, pasta og spinat er blandet sammen…


Toppet med mozzarella og hvitost og satt i ovnen…snart middag
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg