PASTA MED KREMET SAUS OG BROKKOLI

Det er hverdager det er flest av, og det er ofte da vi mangler ideer til middagen. Prøv denne enkle og gode pastaretten. For noen år siden ble denne retten lagd titt og ofte her hos oss, men så forsvant oppskriften sammen med en haug med oppskriftshefter. For kort tid siden dukket den opp, og da var gjensynsgleden stor. Dette var middagen vår i dag, og nå er oppskriften lagret og forsvinner ikke igjen, heldigvis. Oppskriften er uten kjøtt, men kjøtt eller fisk må gjerne tilsettes. Ta en titt og se hva du har i kjøleskapet, kanskje har du noe som kan brukes.


Nammis :). I dag ble det tilsatt et par kyllingfileter som vi hadde i kjøleskapet, men det er smak i massevis uten kjøtt eller fisk..
 

4 porsjoner
Ingredienser
1 brokkolibukett
½ løk, finhakket
2-3 sjampinjong, i båter (kan sløyfes)
1 ts paprikakrydder
1 klype kajennepepper
7 biter soltørket tomat, i tynne strimler
2 ½ dl Crème Fraîche
Smør/olje til steking
Salt og pepper

400 gram tagliatelle

Slik gjør du:

  • Gjør klar en kasserolle med rikelig og godt saltet vann til pastaen, og en kasserolle med lettsaltet vann til brokkolien.
  • Rens og skyll brokkolien og del den i buketter.
  • Finhakk løken, skjær opp sjampinjong  og del opp soltørket tomat.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Varm smør/olje i en panne og fres løken til den begynner å bli blank. La sjampinjong frese med litt.
  • Kok brokkolien.
  • Dryss paprikakrydder og kajennepepper over grønnsakene, og la det frese med et halvt minutt før du tilsetter Crème Fraîche og soltørket tomat. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  • Smak til sausen med salt og pepper og eventuelt mer av de andre krydderne. Tilsett litt vann om du ønsker en tynnere konsistens.
  • Server nykokt pasta med saus og brokkolibuketter. Dryss gjerne over litt soltørket tomat
  • Håper det smaker!

 

TIPS:

  • Cashewnøtter eller mandler (har du forresten sett vår oppskrift på mandel- og sjampinjongstuing) kan tilsettes for mer proteiner og krønsj, hvis retten lages vegetarisk.
  • Hvis du ønsker å ha kjøtt i retten, passer det fint med strimlet svinekjøtt eller kylling.
  • Laks vil passe hvis du ønsker fisk.
  • Hvis du vil ha en magrere rett, kan du velge en mager type Crème Fraîche, eller halvere mengden og bruke fløte/melk i tillegg. Seterrømme kan erstatte Crème Fraîche. Lettrømme er ikke egnet for koking, da den lett skiller seg.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg