LOFF MED SPRØ SKORPE

Hjemmelaget loff er ikke til å motstå, spesielt når den er rykende fersk! Denne oppskriften gir en loff som blir lett, luftig og med sprø skorpe. Den passer fint til reker, supper eller bare med godt pålegg. Den kan lages i kjøkkenmaskin eller for hånd

1 loff
Ingredienser:
3, 5 dl vann, romtemperert
500 gram hvetemel
1,5 ts tørrgjær/15 gram fersk gjær
2 ts sukker
1 ½ ts salt
2 ss olivenolje

Sesamfrø

Slik gjør du:

 • I kjøkkenmaskin: Mål opp vann, bruk kaldt eller romtemperert (25 ºC), og ha det i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær smuldrer du den over i bakebollen og lar maskinen gå mens du klargjør resten. Mål og vei opp de tørre ingrediensene i en bolle, også tørrgjær hvis du bruker det. Tilsett de tørre ingrediensene og olivenolje og la maskinen elte deigen i 8-10 minutter på middels hastighet. For hånd: det går fint å lage denne deigen for hånd, bruk en stor bakebolle og en tresleiv eller hendene og bland sammen ingrediensene som beskrevet over. Elt gjerne i 10-15 minutter. Når deigen har samlet seg må du gjerne ta den ut på en benkeplate og elte den der.
 • Dekk til bollen med lokk eller plast og la heve til den er doblet i størrelse, ca 1 time i romtemperatur, men gjerne ennå lengre.
 • Form deigen til en stor bolle og sett på en bakeplate. Dekk til og sett til etterheving til den er doblet i størrelse, ca 1time.
 • Sett en tom langpanne eller ildfast form nederst i ovnen og forvarm ovnen til 260 ºC.
 • Spray eller pensle deigen med vann. Strø over sesamfrø og skjær noen pene snitt på toppen med en sylskarp kniv.
 • Sett loffen inn i nedre del av ovnen og hell straks ca 1 dl vann eller noen isbiter (ca 6) i den tomme langpannen (du kan også spraye vann på bunnen av ovnen).
 • Senk temperaturen til 230 ºC og stek i ca 30 minutter, til loffen er gylden og fin.
 •  Avkjøl på rist. Server loffen nybakt mens skorpen fortsatt er sprø.

   

TIPS:

 • Deigen kan gjerne lages kvelden i forveien. Lag med kalde ingredienser og oppbevar i kjøleskap i 8-12 timer før den skal formes. Da kan gjerne gjærmengden reduseres til ¼ pakke (1 ts tørrgjær).
 • Loffen kan selvfølgelig lages som en avlang frittstående loff om du heller vil det. Deigen vil også passe i en vanlig brødform som rommer 2 liter.
 • Loffen får best smak om den får forheve vel og lenge, men om du å ha den ferdig så raskt som mulig, kan du hoppe over forhevingen. Bak da deigen ut med en gang den er ferdig eltet og sett til etterheving.
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg