HJEMMELAGET SJOKOLADEPUDDING

Denne sjokoladepuddingen blir silkeglatt og kremet i konsistensen. Den lages uten gelatin, og har dermed ikke den geleaktige konsistensen som de man får kjøpt. Puddingen er veldig enkel og rask å lage, og kan gjøres klar i god tid på forhånd. Sjokoladesmaken kan man variere etter hva  man liker, og litt ekstra smak kan også tilsettes, som for eksempel kaffe, rom eller lignende. Det går også fint å erstatte fløten med melk. Små dekorative kopper er perfekt til å ha puddingen i, og det gjør seg godt på tapasbordet. Med andre ord er dette en perfekt avslutning på et godt måltid.

Nydelige saker..:-)
 

6-7 stykker                                    
Ingredienser:
50 gram sukker, gjerne lysebrunt
3 ss kakaopulver
2 ss maisenna
4,5 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 egg og 1 eggeplomme
100 gram mørk sjokolade, grovt hakket
2 ss smør

Bringebær
Vaniljesaus

 

Slik gjør du:

  • Mål opp sukker, kakao og maisenna og ha det i en kjele med tykk bunn. Visp det sammen med en ballongvisp, dette gjøres for å blande ingrediensene sammen og for å fjerne klumper (de tørre ingrediensene kan selvsagt også siktes i kjelen)
  • Hell gradvis melken i kjelen mens du visper. Visp inn egget og eggeplommen og deretter fløten. Blandingen må være uten klumper.
  • Hakk sjokoladen og mål opp smøret, men vent med å tilsette det.
  • Sett på platen og varm sakte opp under stadig omrøring. Når det koker senker du temperaturen og lar det småkoke i 1 minutt, hele tiden under konstant visping. Puddingen skal nå tykne.
  • Ta av platen og tilsett straks sjokolade og smør, og bland dette inn i det varme puddingen slik at det smelter.
  • Om du ønsker kan du kjøre massen med en stavmikser for å få den ekstra glatt og fin.
  • Fyll puddingen i porsjonsformer, dekorative kopper eller ha alt i en stor skål.
  • La avkjøles litt på kjøkkenbenken eller i kaldt vann før du dekker til og setter i kjøleskap, slik at puddingen får satt seg. Små former trenger ca 2 timer og en stor skål 3-4 timer. Puddingen kan lages 1-2 dager før servering.
  • Serveres med vaniljesaus og friske bringebær.
     

Håper det smaker!

TIPS:

  • 1 ts pulverkaffe kan tilsettes for å forsterke sjokoladesmaken. Du kan også smaksette puddingen med for eksempel: Grand Marnier, Tia Maria, rom eller noe annet du liker.
  • Puddingen er glutenfri hvis du bruker sjokolade som bare inneholder spor av gluten, og kan gjøres laktosefri ved å velge laktosefri melk og fløte. Smøret kan utelates, bruke gjerne en klype salt i stedet.
  • Puddingen kan serveres med en klatt Crème fraîche eller pisket krem på toppen, og litt raspet sjokolade.
  • Hvis du har vært uheldig og fått klumper i puddingen, kan du helle den gjennom en sikt før du tilsetter sjokolade og smør.
  • Er også velegnet som fyll i kaker.


Bland sammen de tørre ingrediensene…

Hakk sjokoladen og finn frem smøret, slik at det er klart til å ha i den varme puddingen.


Puddingen har nå kokt i 1 minutt og er blitt tykk og fin.


Hakket sjokolade og smør blandes inn og det blir da en blankere pudding…


Klar for servering etter ca 2 timer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg