ENCHILADAS MED KYLLING OG MAIS

Enchiladas er skikkelig snaddermat for hele familien. Det består av fylte, gratinerte tortillalefser og har sin opprinnelse fra Mexico. Kylling, mais og ost er en god kombinasjon av smaker. Det er fullt mulig å bruke kjøpt tomatsaus, men her får du oppskrift på en du enkelt kan lage selv. Den er ikke sterk, men kan selvfølgelig krydres mer om man ønsker.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 500 gram kokt/stekt kylling, delt/revet i små biter

Saus:
2 ss nøytral olje
1 liten løk, finhakket
2-3 fedd hvitløk, finhakket
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1 boks hakkede tomater
2 dl kyllingbuljong
1 ts salt

Øvrige ingredienser:
8 tortillalefser
1 liten boks mais
½ paprika, i terninger
Ca 4 dl revet ost

Tilbehør:
Rømme
Litt grønn salat
Limebåter

 

Slik gjør du:

  1. Lag sausen: Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en kasserolle til middels varme med litt nøytral olje. Ha i løk og hvitløk og fres det under omrøring, til det blir blankt. Tilsett spisskummen, chilipulver og oregano og la frese med i ca 1 minutt.
  2. Ha i buljong og hermetiske tomater. Kok opp og la småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt og eventuelt pepper. (avhenging av kvaliteten på de hermetiske tomatene, kan det passe å tilsette et par teskjeer sukker om det er for bittert/syrlig).
  3. Forvarm stekeovnen til 230 ºC.
  4. Ha kyllingkjøttet over i en skål. Ha mais, paprikabiter og halvparten av osten over kyllingen. Hell halvparten av sausen over og bland alt sammen.
  5. Fordel halvparten av sausen som er igjen i bunnen av en ildfast form.
  6. Fordel kyllingblandingen i tortillalefsene og rull dem sammen. Legg dem over i den ildfaste formen med skjøten ned, tett inntil hverandre. Resten av sausen fordeles over (midten) av tortillafelsene. Dryss over med resten av osten
  7. Sett formen på rist midt i ovnen og stek til osten har fått en fin og gyllen farge.
  8. Ta ut av ovnen og dryss eventuelt over litt finsnittet vårløk eller friske urter.
  9. Server sammen med en grønn salat, rømme og noen limebåter.

Enjoy!!

4 kommentarer

Siste innlegg