KJØTTDEIGGRYTE – ENKEL KÅLPUDDING

Denne oppskriften gir husmannskost på en ny og enkel måte. Ingrediensene er som i mors kålpudding, og er lagd med stor suksess i mange årtier i familien. Tradisjonelt stekes den i langpanne som en kjøttpudding, men er her gjort så enkel som mulig og skal bare lages i en gryte. På en halvtime kan man trylle frem en rett fra grunnen av – som alle liker.  


Nydelig hverdags- eller søndagsgryte…

4 porsjoner
Ingredienser:
400 gram kjøtt- eller karbonadedeig
½ lite kålhode (ca 4-500 gram), i biter/strimler
3 mellomstore gulrøtter, i skiver
1 ts paprikapulver
7-8 svisker (kan sløyfes)
1-2 ss soyasaus
3 dl vann
Salt og pepper
3 ss rømme

Nøytral olje til steking
Kokte poteter eller ris

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt gulrøtter. Skjær bort den harde stilen midt i kålen, og del den i strimler/små biter.
  2. Varm opp en gryte til middels varme med litt nøytral olje. Ha kål og gulrøtter i gryten og la denne freses noen minutter under stadig omrøring. Krydre lett med litt salt og pepper. Kålen blir etter hvert blank og faller litt sammen.
  3. Ta grønnsakene opp av gryten og legg til side.
  4. Brun kjøttdeigen, gjerne i et par omganger, mens du rører hele tiden slik at den smuldrer seg. Tilsett paprikapulver og la det frese med.
  5. Ha grønnsakene tilbake i gryten og rør inn soyasaus og vann.
  6. Sett på lokk og la småputre i ca 15 minutter.
  7. Hvis du ønsker å bruke svisker skyller og tilsetter du disse når det gjenstår ca 5 minutter av koketiden. Sviskene må gjerne utelates, men gir god sødme i retten.
  8. Reguler til ønsket konsistens ved å koke en stund uten lokk eller ved å tilsette litt mer vann – det skal være litt saus på bunnen av gryta.
  9. Rør inn rømmen like før servering (bruker du lettrømme skal den ikke koke).
  10. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer paprikakrydder eller soyasaus.
  11. Serveres gryten med kokte poteter eller ris. Litt rørt tyttebær kan serveres ved siden av om man ønsker.

 

Håper det smaker!!

 

Allergier: Retten er glutenfri ved bruk av glutenfri soyasaus. Soyasaus kan eventuelt erstattes med litt sterk kraft.
Retten gjøres laktosefri ved å velge laktosefri rømme.

Kålen kan kuttes i fine strimler eller biter som her…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg