I jakten på den perfekte brownie, kommer denne høyt opp på lista. Spesielt med tanke på at den i hovedsak inneholder kakao, og kun en liten mengde sjokolade. Den har rik sjokoladesmak og er seig og fudgy i midten. Ingrediensene er som regel alltid i hus, så da er denne oppskriften enkel å ta til. Litt vaniljeis og bringebærcoulis ved siden av gjør heller ingen skade..;-)
Yummi ..;-)
Ingredienser:
120 gram smør, smeltes
200 gram sukker (gjerne 50/50 hvitt/lysebrunt sukker)
2 ss rapsolje
2 store egg
65 gram mel
55 gram kakaopulver
50 gram mørk sjokolade, hakket
En form, 20 x 20 cm
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 175 ºC.
- Kle formen med bakepapir.
- Pisk sammen smeltet smør, sukker og olje med en visp i ca 1 minutt.
- Ha i eggene og pisk i ca 1 minutt.
- Vei opp kakao og mel og bland det sammen. Sikt det over i røren og bland sammen – ikke rør mer enn nødvendig.
- Rør inn den hakkede sjokoladen.
- Hell røren i formen og jevn ut overflaten.
- Stek litt nedenfor midten av ovnen i 20-25 minutter.
- Sett på rist for avkjøling og skjær opp i 16 ruter.
Nytes i godt selskap 🙂
Sukker og smeltet smør piskes for hånd, men elektrisk visp kan brukes..
Ikke rør så mye når melet er tilsatt, da blir røren seig og det skal ikke blandes for mye luft inn i røren. Klar for steking…
Ser nydelig ut! 😀
Victoria Larsen: Takk for hyggelig kommentar og ei riktig god helg!! 🙂