RISOTTO MED LAKS OG GRØNNSAKER

Risotto skal være kremaktig og tyktflytende. Stadig omrøring “lokker” stivelsen ut av risen og gir den ønskede kremaktige konsistensen. Her får risen følge av laks og grønnsaker, og blir til en lettlaget og smakfull middagsrett.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram laksefilet, i ca 2×4 cm biter
300 gram (3,5 dl) risottoris
150 gram (3 dl) grønne erter, frosne
1 gul løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
½ stilk stangselleri, i tynne skiver
½ paprika, i små terninger
1,5 dl hvitvin
1 liter varm grønnsaks- eller kyllingkraft
1 ss smør
Litt nøytral olje
½ ts karri (kan sløyfes)
Salt og pepper

Eventuelt loff eller bagetter som tilbehør

Slik gjør du:

  • Skyll, tørk og skjær laksen i passe biter. Kutt grønnsakene.
  • Varm en tykkbunnet, vid kjele til middels varme med smør og litt olje.
  • Ha i løk, hvitløk, selleri og paprika og la surre 3-4 minutter (skal ikke brunes, bare bli blankt). Tilsett ris og la frese under omrøring til den er blitt blank i overflaten, ca 1-2 minutt. Rør inn hvitvinen.
  • Når hvitvinen har kokt nesten inn, sper du med kraften i flere omganger. Rør godt om underveis. Væsken skal nesten koke inn mellom hver speing, slik fortsetter du til all kraften er tilsatt.
  • Når det gjenstår 5 minutter av koketiden for risen, tilsettes laks og frosne erter.
  • Legg på lokk og la trekke til laksen er gjennomkokt og risen al dente – det vil si at den fortsatt skal gi litt tyggemotstand. Konsistensen på den ferdige retten skal ikke være suppete, men når du drar en skje langs bunnen av kjelen skal den flyte sammen.
  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt karri.
  • Serveres straks – gjerne med litt godt brød ved siden av.

 

TIPS:

  • Hvitvin kan erstattes av eplemost, eller utelates ved å tilsette tilsvarende mengde kraft.
  • Rør gjerne inn litt frisk hakket persille like før servering.
  • Litt presset sitron- eller limesaft kan tilsettes til slutt for en lettere og friskere smak.


Grønnsakene surrer seg blanke og fine i en vid gryte…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg