Nydelige scampi i en herlig kremet saus. En rask og enkel rett som passer fint å servere når du får gjester.
4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram scampi
1 liten løk, finhakket
4-6 hvitløksfedd, finhakket
1,25 dl hvitvin
3 dl matfløte
6-7 soltørkede tomater, i små biter
100 gram babyspinat
Salt og pepper
2 ts urtekrydder
1 ss smør
4 porsjoner tagliatelle
Noen limebåter
Slik gjør du:
- Kutt løk, hvitløk, tomater og vask spinaten.
- Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen og kok etter anvisning på pakken.
- Smelt smør i en stekepanne og legg i scampi. Stek raskt på begge sider til de har fått fin, rosa farge og er gjennomstekt (det tar bare noen få minutter) Ta opp av pannen og sett til side.
- Fres løken på middels varme et par minutter. Tilsett hvitløk og la frese med ca 30 sekunder. Hell over vinen og la den koke litt inn, ca 1 minutt.
- Hell fløten i gryta. Tilsett spinat og soltørket tomat og la koke et par minutter. (Hvis du synes konsistensen er for tynn, kan du blande 1 ss maisenna med litt vann og røre inn)
- Ha i scampi og kok opp.
- Smak til med salt, pepper og urtekrydder.
- Server gryten rykende varm over den kokte pastaen. Limebåter kan serveres ved siden av hvis noen vil presse over litt frisk limesaft.
Vel bekomme!
TIPS:
- Ved bruk av glutenfri pasta er retten glutenfri.
- Vinen kan sløyfes. Den kan eventuelt erstattes med 1 ss eplecidereddik og litt vann.
- Hvis du bruker scampi som er kokt, har du den bare i sausen og lar den få et raskt oppkok til de er gjennomvarmet.
6 kommentarer
Ser helt fantastisk ut! Mhmmm!
Det så spennende ut
Så godt det så ut!
Victoria Larsen: Hyggelig å høre. Kan bekrefte at det smaker veldig godt
Iselin Renée: Takk for det. En god og spennende rett
elisebr: Takk for hyggelig kommentar! Smaker veldig godt