SCAMPI I KREMET SAUS

Nydelige scampi i en herlig kremet saus. En rask og enkel rett som passer fint å servere når du får gjester.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram scampi
1 liten løk, finhakket
4-6 hvitløksfedd, finhakket
1,25 dl hvitvin
3 dl matfløte
6-7 soltørkede tomater, i små biter
100 gram babyspinat
Salt og pepper
2 ts urtekrydder
1 ss smør

4 porsjoner tagliatelle
Noen limebåter

Slik gjør du:

  1. Kutt løk, hvitløk, tomater og vask spinaten.
  2. Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen og kok etter anvisning på pakken.
  3. Smelt smør i en stekepanne og legg i scampi. Stek raskt på begge sider til de har fått fin, rosa farge og er gjennomstekt (det tar bare noen få minutter) Ta opp av pannen og sett til side.
  4. Fres løken på middels varme et par minutter. Tilsett hvitløk og la frese med ca 30 sekunder. Hell over vinen og la den koke litt inn, ca 1 minutt.
  5. Hell fløten i gryta. Tilsett spinat og soltørket tomat og la koke et par minutter. (Hvis du synes konsistensen er for tynn, kan du blande 1 ss maisenna med litt vann og røre inn)
  6. Ha i scampi og kok opp.
  7. Smak til med salt, pepper og urtekrydder.
  8. Server gryten rykende varm over den kokte pastaen. Limebåter kan serveres ved siden av hvis noen vil presse over litt frisk limesaft.

Vel bekomme!

TIPS:

  • Ved bruk av glutenfri pasta er retten glutenfri.
  • Vinen kan sløyfes. Den kan eventuelt erstattes med 1 ss eplecidereddik og litt vann.
  • Hvis du bruker scampi som er kokt, har du den bare i sausen og lar den få et raskt oppkok til de er gjennomvarmet.

 

6 kommentarer

Siste innlegg