I likhet med bolognese er arrabiata en av de klassiske italienske pastasausene. Arrabiata er en litt sterkt krydret tomatsaus med chili og hvitløk. Her er det brukt torsk i sausen. Siden den ikke har så mye smak i seg selv, passer den godt sammen med de øvrige ingrediensene. Dette blir en god, billig og enkel middagsrett.
4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram torskefilet
3 ss olivenolje
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chiliflak
1,25 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 boks (400 gr) hermetiske tomater
Salt og pepper
5-6 sorte oliven (kan sløyfes)
Frisk persille
400 gram pasta
Slik gjør du:
- Kutt torsken i ca 3×4 cm biter (større eller mindre om du vil).
- Kok ønsket type pasta etter anvisning på pakken.
- Ha olje i en gryte eller stekepanne med høye kanter og tilsett hvitløk og chili. Varm opp til middels varme og la frese et par minutter. Tilsett hvitvinen og la den koke litt inn.
- Rør inn hermetiserte tomater og kok opp – la småkoke ca 10 minutter.
- Tilsett torskebitene, lekk på lokk og la trekke til de begynner å flake seg – det tar ca 5 minutter, men avhenger av størrelse. Smak til med salt og pepper.
- På italiensk vis blandes sausen med pastaen. Dryss over med hakket persille og hele eller skivet oliven.
Buon appetito!
TIPS:
- Chiliflak kan erstattes av fersk chili, ½ – 1 rød chili, som finhakkes.
- Tradisjonelt inneholder ikke arrabiata vin, så den må gjerne sløyfes, men gir en god smak ved bruk av sjømat. Vinen kan eventuelt erstattes av 1 ss eplecidereddik og litt vann hvis sausen blir for tykk.
- En liten klatt rømme på toppen smaker godt 🙂
1 kommentar
Så god den så ut! 🙂