TORSK ARABBIATA

I likhet med bolognese er arrabiata en av de klassiske italienske pastasausene. Arrabiata er en litt sterkt krydret tomatsaus med chili og hvitløk. Her er det brukt torsk i sausen. Siden den ikke har så mye smak i seg selv, passer den godt sammen med  de øvrige ingrediensene. Dette blir en god, billig og enkel middagsrett.

4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram torskefilet
3 ss olivenolje
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chiliflak
1,25 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 boks (400 gr) hermetiske tomater
Salt og pepper
5-6 sorte oliven (kan sløyfes)
Frisk persille

400 gram pasta

Slik gjør du:

  1. Kutt torsken i ca 3×4 cm biter (større eller mindre om du vil).
  2. Kok ønsket type pasta etter anvisning på pakken.
  3. Ha olje i en gryte eller stekepanne med høye kanter og tilsett hvitløk og chili. Varm opp til middels varme og la frese et par minutter. Tilsett hvitvinen og la den koke litt inn.
  4. Rør inn hermetiserte tomater og kok opp – la småkoke ca 10 minutter.
  5. Tilsett torskebitene, lekk på lokk og la trekke til de begynner å flake seg – det tar ca 5 minutter, men avhenger av størrelse. Smak til med salt og pepper.
  6. På italiensk vis blandes sausen med pastaen. Dryss over  med hakket persille og hele eller skivet oliven.

Buon appetito!

 

TIPS:

  • Chiliflak kan erstattes av fersk chili, ½ – 1 rød chili, som finhakkes.
  • Tradisjonelt inneholder ikke arrabiata vin, så den må gjerne sløyfes, men gir en god smak ved bruk av sjømat. Vinen kan eventuelt erstattes av 1 ss eplecidereddik og litt vann hvis sausen blir for tykk.
  • En liten klatt rømme på toppen smaker godt 🙂
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg