Dette er en av de virkelig gamle klassikerne blant norske kakeoppskrifter, og det er en årsak til at kaken fortsatt bakes –
det er en saftig, lettlaget og god formkake.
Ingredienser:
400 gram smør, romtemperert
400 gram sukker
7 eggeplommer
Skall fra 1 sitron/3 ts sitronsaft
1 dl melk
400 gram hvetemel
1 ts bakepulver
7 eggehviter
Pynt:
1 dl mandelflak/hakkede mandler
1 dl korinter/rosiner
Perlesukker
Langpanne 39 x 26 cm
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 ºC.
- Rør smør og sukker hvitt og luftig.
- Skill eggene. Tilsett en eggeplomme om gangen, rør godt mellom hver.
- Rør inn sitronskall (eller sitronsaft) og melken.
- Sikt inn hvetemel og bakepulver og bland sammen slik at det blir en jevn masse.
- Stivpisk eggehvitene. Bland først ca 1/3 av de stivpiskede eggehvitene inn i røren (for å tynne ut den litt kompakte røren). Deretter vender du forsiktig inn resten av eggehvitene.
- Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne.
- Strø over mandler, korinter og perlesukker.
- Stekes på rist litt nedenfor midten av ovnen til den blir gyllen, det tar ca 30 minutter.
- Skjær kaken i snipper eller firkanter når den er kald.
TIPS:
- Kaken egner seg fint for frysing.
- Korinter kan erstattes av rosiner. Hakk gjerne rosinene litt mindre.
- Enten du bruker korinter eller rosiner, vil de bli saftigere om de bløtlegges i varmt vann i 20-30 minutter.
Mmmm… 🙂
Gyllen og fin…
Klar for steking…
4 kommentarer
Det så veldig godt ut 🙂
Pernille: Tusen takk for hyggelig kommentar. Den er veldig god 🙂
ser jo kjempe godt ut! 🙂
Victoria Larsen: Takker og bukker 😉