MOR MONSEN

Dette er en av de virkelig gamle klassikerne blant norske kakeoppskrifter, og det er en årsak til at kaken fortsatt bakes –
det er en saftig, lettlaget og god formkake.


 

Ingredienser:
400 gram smør, romtemperert
400 gram sukker
7 eggeplommer
Skall fra 1 sitron/3 ts sitronsaft
1 dl melk
400 gram hvetemel
1 ts bakepulver
7 eggehviter

Pynt:
1 dl mandelflak/hakkede mandler
1 dl korinter/rosiner
Perlesukker

Langpanne 39 x 26 cm

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 180 ºC.
  • Rør smør og sukker hvitt og luftig.
  • Skill eggene. Tilsett en eggeplomme om gangen, rør godt mellom hver.
  • Rør inn sitronskall (eller sitronsaft) og melken.
  • Sikt inn hvetemel og bakepulver og bland sammen slik at det blir en jevn masse. 
  • Stivpisk eggehvitene. Bland først ca 1/3 av de stivpiskede eggehvitene inn i røren (for å tynne ut den litt kompakte røren). Deretter vender du forsiktig inn resten av eggehvitene.
  • Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne.
  • Strø over mandler, korinter og perlesukker.
  • Stekes på rist litt nedenfor midten av ovnen til den blir gyllen, det tar ca 30 minutter.
  • Skjær kaken i snipper eller firkanter når den er kald.

 

TIPS:

  • Kaken egner seg fint for frysing.
  • Korinter kan erstattes av rosiner. Hakk gjerne rosinene litt mindre.
  • Enten du bruker korinter eller rosiner, vil de bli saftigere om de bløtlegges i varmt vann i 20-30 minutter.


Mmmm… 🙂


Gyllen og fin…


Klar for steking…

4 kommentarer

Siste innlegg