SAFTIG SJOKOLADEKAKE

En mørk og fyldig sjokoladekake som passer til enhver anledning. Den har rik smak og er veldig saftig, og med den blanke glasuren blir den også  dekorativ. Kaken inneholder ikke glutenholdig mel – bare mandelmel, og ved å bruke glutenfri sjokolade (noe de fleste er), kan denne spises av de med cøliaki.


Klar for selskap…

Ingredienser:
Kakebunn:
2
00 gram kokesjokolade, finhakket
125 gram smør, i terninger
175 gram sukker
100 gram finmalte mandler/mandelmel
6 store egg, skilt

Sjokoladeglasur:
100 gram mørk sjokolade
30 gram smør
50 gram melis, siktet
75 ml kremfløte

Hakkede nøtter eller M
En springform, 20 cm

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 ºC og smør en springform på 20 cm.
  2. Ha smør og sjokolade i en bolle som tåler varme. Smelt i mikrobølgeovn på middels varme, eller sett bollen over vann som småkoker til alt er smeltet. Ta vekk fra varmen.
  3. Bland inn sukker og finmalte mandler og rør inn eggeplommene.
  4. Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle og pisk stive med en håndmikser.
  5. Bland inn litt av eggehvitene for å tynne ut den tykke kakerøren.
  6. Vend så forsiktig inn resten av de stivpiskede hvitene i røren.
  7. Fyll røren formen.
  8. Stek litt nedenfor midten av ovnen, ca 35 minutter. Kaken skal være litt fuktig i midten.
  9. Avkjøl kaken i formen på rist.
  10. Lag glasuren ved å smelte sjokolade og smør i mikro eller over vannbad. Fjern fra varmen når det er smeltet og bland inn melis og fløte.
  11. Sett kakebunnen på et fat og hell glasuren over. Jevn den eventuelt utover med en palettkniv. Pynt med hakkede pistasjenøtter, M, eller hasselnøtter.

Enjoy 🙂

 

4 kommentarer

Siste innlegg