Dette er en vietnamesisk rett – en god og varmende currygryte. Den inneholder få ingredienser, og alt bør være lett å få tak i på enhver dagligvarebutikk. Den er klar til servering etter en halvtime, og passer perfekt til hverdags.
4 porsjoner
Ingredienser:
700 gram kyllingkjøtt, delt i kuber
600 gram søtpotet (2 mellomstore), skrelt og i kuber
1 1/2 løk, i skiver
1 rød chili, i fine skiver
1 ss malt koriander
½ ss gurkemeie
400 ml kokosmelk
En neve frisk koriander eller persille
Litt nøytral olje
Ris
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Varm oljen i en gryte, wok eller lignende. Fres løken over middels varme til den er blitt blank, myk og har fått litt farge, 3-4 minutter. Tilsett chili, koriander og gurkemeie og fres videre i ca 1 minutt under litt omrøring.
- Ha i kokosmelk, søtpotet og kyllingbiter og kok opp. Legg på lokk og la småkoke til kyllingen er gjennomkokt og søtpotetene møre, ca 10-15 minutter.
- Juster til ønsket konsistens ved å tilsette litt vann eller mose noen av søtpotetbitene med en gaffel.
- Smak til med mer krydder om du ønsker og rør inn friske krydderurter.
- Server med ris.
Håper det faller i smak 🙂
0 kommentarer