KYLLING- OG SØTPOTET CURRY

Dette er en vietnamesisk rett – en god og varmende currygryte. Den inneholder få ingredienser, og alt bør være lett å få tak i på enhver dagligvarebutikk.  Den er klar til servering etter en halvtime, og passer perfekt til hverdags.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
700 gram kyllingkjøtt, delt i kuber
600 gram søtpotet (2 mellomstore), skrelt og i kuber
1 1/2 løk, i skiver
1 rød chili, i fine skiver
1 ss malt koriander
½ ss gurkemeie
400 ml kokosmelk
En neve frisk koriander eller persille
Litt nøytral olje

Ris

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Varm oljen i en gryte, wok eller lignende. Fres løken over middels varme til den er blitt blank, myk og har fått litt farge, 3-4 minutter. Tilsett chili, koriander og gurkemeie og fres videre i ca 1 minutt under litt omrøring.
  3. Ha i kokosmelk, søtpotet og kyllingbiter og kok opp. Legg på lokk og la småkoke til kyllingen er gjennomkokt og søtpotetene møre, ca 10-15 minutter.
  4. Juster til ønsket konsistens ved å tilsette litt vann eller mose noen av søtpotetbitene med en gaffel.
  5. Smak til med mer krydder om du ønsker og rør inn friske krydderurter.
  6. Server med ris.

Håper det faller i smak 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg