DEKORATIVT ROSETTBRØD MED HVITLØK OG SOLTØRKET TOMAT

Dette brødet smaker utrolig godt og tar seg godt ut på ethvert bord. Server det gjerne ved siden av tapas, til koldtbord eller ved siden av en suppe – det blir suksess uansett. Her er deigen så liten at den raskt blandes sammen for hånd, men maskin må gjerne brukes.


Klart til servering…

Blir til 1 brød
Ingredienser:
350 gram hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
1/2 ts salt
2 dl melk
1 stort egg (hold av 2 ss)
3 ss smør, romtemperert

Til fyll:
100 gram smør, romtemperert
3 soltørkede tomater, finhakket
2-3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss fersk persille, finhakket
2 ts urtekrydder (oregano/timian/basilikum)

Springform , 24 cm

Slik gjør du:

  1. Melken kan brukes kjøleskapskald eller varmes til romtemperatur – ca 24-25 ºC. Ha mel, tørrgjær, salt og sukker i en liten bakebolle. Bland sammen med en tresleiv og tilsett melk og et sammenvispet egg, bortsett fra 2 ss som holdes av til senere pensling. Bland sammen ingrediensene til en jevn deig.
  2. Tilsett mykt smør og elt deigen videre til smøret er jevnt blandet inn.
  3. Dekk til bollen og la heve til deigen er doblet i størrelse, ca 1 time.
  4. Lag fyllet ved å blande ingrediensene i en liten skål.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord. Kna den lett sammen og form til en flat runding.
  6. Del rundingen i 16. Del den som en rundt pizza – først i to, deretter i fire, åtte og så i seksten jevnstore biter. For mer nøyaktig resultat kan du veie hele deigen og finne eksakt vekt på hvert emne.
  7. Form hvert emne til en bolle.
  8. Klem så hver bolle ut til en flat runding, som er ca 9 cm i diameter.
  9. Smør fyll på den ene halvdelen av rundingen, helt ut mot kanten, og brett den andre delen av deigen over fyllet, men ikke helt over (se bilder)
  10. Klem sammen hver ende, slik at hver halvmåne blir som et roseblad.
  11. Smør en springform godt og sett fire ferdig formede emner i midten og fordel de øvrige jevnt rundt.
  12. Dekk til med plast eller aluminiumsfolie og sett til etterheving – til doblet i størrelse, ca 1 time.
  13. Forvarm ovnen til 180 ºC.
  14. Visp sammen de 2 ss av egget som ble holdt av og pensle på brødet.
  15. Stek på rist på nest nederste rille i ovnen til du har en fin, gylden blomst – ca 35 minutter.
  16. Ta ut av formen og avkjøl på rist. Server det gjerne mens det ennå er lunt.

TIPS:

  • Fersk persille gir fin farge, men kan erstattes med en annen fersk krydderurt eller 1 ts tørket urtekryder.
  • Egner seg for frysing. Ved bruk tines den i romtemperatur og “skjerpes” på varmluft i noen minutter, for å få den som nystekt.


Deigen deles…


De 16 emnene trilles til boller før de klemmes flate…


Fyllet smøres på, de brettes og formes som et roseblad…


Pent plassert i formen, ferdig hevet, penslet og klar for steking…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg