SVINEKJØTT MED SURSØT SAUS

Dette er virkelig smaken av Asia – surt og søtt i skjønn forening. Alt må kuttes og klargjøres før stekingen tar til, for det går fort unna når panna er blitt varm. Ved å lage retten selv, kan man regulere hvor søtt og surt man vil ha det, og ikke minst man kan bruke det kjøttet og de grønnsakene man liker og har tilgjengelig.

4 porsjoner
INGREDIENSER:
5-600 gram svinekjøtt, i strimler
1 rødløk, i båter
2 gulrøtter, i staver
1 grønn paprika, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 boks hermetiske bambusskudd
1 liten boks hermetisk ananas, i biter
2-3 ss nøytral olje til steking

Saus:
2 ss sukker
2 ss maisenna
5 ss soyasaus
2 ss eplesidereddik
2 dl kraft (ev. vann + buljong)
Saften fra ananasboksen

Basmati-  eller jasminris

 

Slik gjør du:

  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen.
  • Strimle kjøttet og skjær opp grønnsakene.
  • Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
  • Brun kjøttet i panna på høy varme i 2-3 omganger. Ta opp kjøttet etter hvert som det er ferdig og legg til side.
  • Ha ev. litt mer olje i panna og fres grønnsakene raskt. Ha kjøttet tilbake i panna og hell over sausblandingen. Kok opp og la trekke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med ris.

Vel bekomme!

Tips:

  • Retten er glutenfri hvis man velger soyasaus som er merket glutenfri.
  • Retten kan også lages med kylling.
  • Andre grønnsaker som kan passe fint er for eksempel: sjampinjong, vannkastanjer (hermetisk), aspargesbønner, sukkererter, squash, sellerirot..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg