SVINEKJØTT MED SURSØT SAUS

Dette er virkelig smaken av Asia – surt og søtt i skjønn forening. Alt må kuttes og klargjøres før stekingen tar til, for det går fort unna når panna er blitt varm. Ved å lage retten selv, kan man regulere hvor søtt og surt man vil ha det, og ikke minst man kan bruke det kjøttet og de grønnsakene man liker og har tilgjengelig.

4 porsjoner
INGREDIENSER:
5-600 gram svinekjøtt, i strimler
1 rødløk, i båter
2 gulrøtter, i staver
1 grønn paprika, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 boks hermetiske bambusskudd
1 liten boks hermetisk ananas, i biter
2-3 ss nøytral olje til steking

Saus:
2 ss sukker
2 ss maisenna
5 ss soyasaus
2 ss eplesidereddik
2 dl kraft (ev. vann + buljong)
Saften fra ananasboksen

Basmati-  eller jasminris

 

Slik gjør du:

  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen.
  • Strimle kjøttet og skjær opp grønnsakene.
  • Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
  • Brun kjøttet i panna på høy varme i 2-3 omganger. Ta opp kjøttet etter hvert som det er ferdig og legg til side.
  • Ha ev. litt mer olje i panna og fres grønnsakene raskt. Ha kjøttet tilbake i panna og hell over sausblandingen. Kok opp og la trekke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med ris.

Vel bekomme!

Tips:

  • Retten er glutenfri hvis man velger soyasaus som er merket glutenfri.
  • Retten kan også lages med kylling.
  • Andre grønnsaker som kan passe fint er for eksempel: sjampinjong, vannkastanjer (hermetisk), aspargesbønner, sukkererter, squash, sellerirot..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg