Dette er virkelig smaken av Asia – surt og søtt i skjønn forening. Alt må kuttes og klargjøres før stekingen tar til, for det går fort unna når panna er blitt varm. Ved å lage retten selv, kan man regulere hvor søtt og surt man vil ha det, og ikke minst man kan bruke det kjøttet og de grønnsakene man liker og har tilgjengelig.
4 porsjoner
INGREDIENSER:
5-600 gram svinekjøtt, i strimler
1 rødløk, i båter
2 gulrøtter, i staver
1 grønn paprika, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 boks hermetiske bambusskudd
1 liten boks hermetisk ananas, i biter
2-3 ss nøytral olje til steking
Saus:
2 ss sukker
2 ss maisenna
5 ss soyasaus
2 ss eplesidereddik
2 dl kraft (ev. vann + buljong)
Saften fra ananasboksen
Basmati- eller jasminris
Slik gjør du:
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til sausen.
- Strimle kjøttet og skjær opp grønnsakene.
- Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne.
- Brun kjøttet i panna på høy varme i 2-3 omganger. Ta opp kjøttet etter hvert som det er ferdig og legg til side.
- Ha ev. litt mer olje i panna og fres grønnsakene raskt. Ha kjøttet tilbake i panna og hell over sausblandingen. Kok opp og la trekke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
- Serveres med ris.
Vel bekomme!
Tips:
- Retten er glutenfri hvis man velger soyasaus som er merket glutenfri.
- Retten kan også lages med kylling.
- Andre grønnsaker som kan passe fint er for eksempel: sjampinjong, vannkastanjer (hermetisk), aspargesbønner, sukkererter, squash, sellerirot..