FISKEBOLLER I KARRI

Dette er ikke de tradisjonelle fiskebollene i karrisaus, men en asiatisk-inspirert karrirett med litt futt i. Det tamilske ordet “kari” betyr krydret saus og har ikke noe med krydderblandingen karri å gjøre.


 

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 500 gram små fiskeboller (uten kraft)
3 mellomstore gulrøtter, i tynne staver
1 mellomstor gul løk, finhakket
1 ss fersk ingefær, finrevet
1 ts Sambal oelek
½ ts malt kardemomme
1 ss tomatpurè
2,5 dl vann
4 dl kokosmelk
1 ss fishsauce
1 ss limejuice

Øvrige ingredienser:
Nøytral olje
Ris
Fersk koriander eller persille, hakket

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Varm en wok eller stekepanne med litt høye kanter med litt nøytral olje.
  3. Fres løken noen minutter til den begynner å bli blank. Tisett kardemomme, revet ingefær, sambal oelek, tomatpurè og la det frese med ca 30 sekunder.
  4. Rør inn vann, kokosmelk og fishsauce og kok opp. Demp varmen og la småkoke i ca 5 minutter, til sausen har tyknet litt
  5. Tilsett gulrotstavene og kok et par minutter.
  6. Ha i fiskebollene (uten kraft) og la trekke et par minutter.
  7. Rør inn hakket koriander, og garner med ekstra koriander på toppen. Server med ris ved siden av.

TIPS:

  • Fish sauce kan utelates eller erstattes med soyasaus.
  • Karriretter lages som regel ved å frese opp en krydderpasta. I fremgangsmåten som er beskrevet er det ikke gjort, men løk, sambal oelek, ingefær, kardemomme og tomatpuré kan kjøres til en krydderpasta i en kjøkkenmaskin og freses i panna i 3-4 minutter.
  • Retten er glutenfri hvis du sjekker at fiskebollene og fishsaucen er glutenfri.
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg