Dette er ikke de tradisjonelle fiskebollene i karrisaus, men en asiatisk-inspirert karrirett med litt futt i. Det tamilske ordet “kari” betyr krydret saus og har ikke noe med krydderblandingen karri å gjøre.
4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 500 gram små fiskeboller (uten kraft)
3 mellomstore gulrøtter, i tynne staver
1 mellomstor gul løk, finhakket
1 ss fersk ingefær, finrevet
1 ts Sambal oelek
½ ts malt kardemomme
1 ss tomatpurè
2,5 dl vann
4 dl kokosmelk
1 ss fishsauce
1 ss limejuice
Øvrige ingredienser:
Nøytral olje
Ris
Fersk koriander eller persille, hakket
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Varm en wok eller stekepanne med litt høye kanter med litt nøytral olje.
- Fres løken noen minutter til den begynner å bli blank. Tisett kardemomme, revet ingefær, sambal oelek, tomatpurè og la det frese med ca 30 sekunder.
- Rør inn vann, kokosmelk og fishsauce og kok opp. Demp varmen og la småkoke i ca 5 minutter, til sausen har tyknet litt
- Tilsett gulrotstavene og kok et par minutter.
- Ha i fiskebollene (uten kraft) og la trekke et par minutter.
- Rør inn hakket koriander, og garner med ekstra koriander på toppen. Server med ris ved siden av.
TIPS:
- Fish sauce kan utelates eller erstattes med soyasaus.
- Karriretter lages som regel ved å frese opp en krydderpasta. I fremgangsmåten som er beskrevet er det ikke gjort, men løk, sambal oelek, ingefær, kardemomme og tomatpuré kan kjøres til en krydderpasta i en kjøkkenmaskin og freses i panna i 3-4 minutter.
- Retten er glutenfri hvis du sjekker at fiskebollene og fishsaucen er glutenfri.
1 kommentar
Så godt det så ut! 🙂