Her får laksen følge av asiatiske ingredienser, noe som gir god smak og litt variasjon fra de tradisjonelle laksekrydderne. Her er det bare servert med en god råkost ved siden av, men kokt ris, pasta eller poteter kan med fordel slå følge…
4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 700 gram laksefilet i serveringsstykker
Topping til laksen:
2 ss fersk ingefær, finrevet
2 ss flytende honning
2 ss limesaft
4 ss soyasaus
Saus/dressing:
2 ss honning
2 ss soyasaus
2 ss fersk ingefær, finrevet
1 ss sesamolje
1 ss fish sauce
Råkost:
2 gulrøtter, revet
½ fennikel, strimlet
Ca 10 cm agurk, i fine strimler
1 eple, raspet
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Skyll og tørk laksen og legg den i en ildfast form.
- Rasp ingefær jevnt over laksen. Hell over honning, soyasaus og klem over limesaft. Sett på rist ca midt i stekeovnen.
- Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene i en skål.
- Kutt grønnsakene ti l råkosten og bland sammen. Siden epler fort blir brune kutter og blander du det inn til sist. Hell over halvparten av dressingen.
- Server laksen med råkost og resten av sausen ved siden av.
TIPS:
- Litt hakket persille eller koriander kan gjerne tilsettes i råkosten.
0 kommentarer