OVNSSTEKT LAKS MED HONNING OG SOYASAUS

Her får laksen følge av asiatiske ingredienser, noe som gir god smak og litt variasjon fra de tradisjonelle laksekrydderne. Her er det bare servert med en god råkost ved siden av, men kokt ris, pasta eller poteter kan med fordel slå følge…


 

4 porsjoner

Ingredienser:
Ca 700 gram laksefilet i serveringsstykker

Topping til laksen:
2 ss fersk ingefær, finrevet
2 ss flytende honning
2 ss limesaft
4 ss soyasaus

Saus/dressing:
2 ss honning
2 ss soyasaus
2 ss fersk ingefær, finrevet
1 ss sesamolje
1 ss fish sauce

Råkost:
2 gulrøtter, revet
½ fennikel, strimlet
Ca 10 cm agurk, i fine strimler
1 eple, raspet

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Skyll og tørk laksen og legg den i en ildfast form.
  3. Rasp ingefær jevnt over laksen. Hell over honning, soyasaus og klem over limesaft. Sett på rist ca midt i stekeovnen.
  4. Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene i en skål.
  5. Kutt grønnsakene ti l råkosten og bland sammen. Siden epler fort blir brune kutter og blander du det inn til sist.  Hell over halvparten av dressingen.
  6. Server laksen med råkost og resten av sausen ved siden av.

TIPS:

  • Litt hakket persille eller koriander kan gjerne tilsettes i råkosten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg