TORSKEGRYTE

En varmende og god gryte som har litt asiatisk preg over seg. Det inneholder forholdsvis få ingredienser, og er rask og enkel lage. Annen type fisk kan gjerne brukes, for eksempel laks eller sei, eller en kombinasjon av flere typer.

4 porsjoner
Ingredienser:
Ca 6-700 gram torskefilet, uten skinn og ben, i biter
2 ss rapsolje
3 vårløk, i 4 cm biter
2 gulrøtter, i tynne staver
1/2 fennikel, strimlet
2 store sjampinjonger, i båter
4 dl kokosmelk
1 terning fiskebuljong
1-2 ss rød curry paste

Tilbehør
Ris
Hakket persille

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Del fisken og grønnsakene.
  3. Varm opp en gryte eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Tilsett grønnsakene, rør sammen og la frese ca 1 minutt.
  4. Rør inn kokosmelk og currypaste, og kok opp.
  5. Tilsett fiskebitene og legg lokk på panna. La trekke ca 5 minutter ? til fisken er gjennomkokt.
  6. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  7. Server med ris ved siden av og eventuelt litt hakket persille. En klatt rømme på toppen smaker godt.

TIPS:

  • Variasjon: paprika, purreløk, grønne erter, stangselleri er andre grønnsaker som egner seg godt i denne retten.
  • Istedenfor kokosmelk kan matfløte eller halvt om halvt, 2 dl kokosmelk og 2 dl matfløte, brukes.
  • Ris ved siden av gjør det mer mettende, men det går også fint å koke nudler rett i gryta.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg