NAAN – INDISK BRØD

Naan (eller nan) betyr brød. Det er et velsmakende tynt brød som tradisjonelt stekes i tandooriovn. Det får den karakteristiske dråpeformen siden emnene kastes mot sidene i ovnen og siger ned under stekingen. Det er fullt mulig å få gode brød ved bruk av vanlig stekeovn eller en glovarm jernstekepanne. Prøv å bake det selv når du serverer for eksempel Tikka Masala, smørkylling eller Rogan Josh, du vil neppe angre.

Klar til å brytes opp og dyppes i smørkylling…mmm…:-)
 

5 stykker
Ingredienser:

250 gram (4 dl) hvetemel
1/4 pk gjær (1 ts tørrgjær)
1 ts honning/sukker
½ ts salt
1 dl yoghurt naturell
1 ½ ss olje (eller smeltet smør)
1 egg

Smeltet smør og eventuelt grovt salt eller annet krydder til pensling.

Slik gjør du:

 1. Bland yoghurt, olje og egg i en liten bolle og smuldre gjæren i dette – rør sammen til gjæren er oppløst. (bruker du tørrgjær blander du den sammen med de tørre ingrediensene) Bland det tørre sammen i en bakebolle og tilsett yoghurtblandingen. Rør sammen til en deig.
 2. Elt på et melet bakebord til deigen blir glatt og smidig. Ha deigen tilbake i bakebollen og dekk til med plast. La den heve til dobbel størrelse – ca 1-1 ½ time.
 3. Brødene kan stekes på pizzastein, på et oppvarmet stekebrett eller i en varm, tørr jernstekepanne. Husk at pizzastein alltid må settes inn i kald ovn. Sett ovnen på 275 grader.
 4. Del deigen i 5 emner. Kjevle eller trykk emnene ut til dråpeformede leiver som er ca ½ cm tykk. Prikk med en gaffel for å unngå at de blåser seg så mye opp under steking. Pensle med smeltet smør og strø gjerne over grovt salt.
 5. Stek litt høyt i ovnen eller i jernpanne til de er pent brune – det tar bare noen minutter, så følg nøye med.
 6. Serveres lune.

 

TIPS:

Variasjon: Leivene kan pensles med smeltet smør tilsatt urtekrydder og hvitløk. Fersk hakket koriander eller spisskummen passer også godt.

Egner seg fint til frysing.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg