STIR FRY MED BIFFKJØTT

En nydelig rett som “svisjes” raskt i panna. Grønnsakene beholder farge, smak og sprøhet. Kjøttet marineres og blir mørt og smakfullt. Stir fry – eller røresteking på norsk, er den asiatiske teknikken som brukes når retten lages på høy varme, og det hele tiden røres for at det ikke skal brenne fast i woken.

4 porsjoner
Ingredienser:
400 gram oksefilet, i tynne skiver

Marinade:
1 dl soyasaus
2 ss lønnesirup eller honning
1 ss fishsauce, kan sløyfes
3 ss lime eller sitronsaft
4 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk, raspet eller finhakket
1 ts chiliflak
Litt nykvernet pepper

Øvrige ingredienser:
1 rød paprika, i strimler
150 gram aspargesbønner
150 gram sjampinjong, i båter

2 ts maisenna
Nøytral olje til steking
Sesamfrø
Ris

 

Slik gjør du:

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden.
  • Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet, og legg det i marinaden.  Dette kan gjerne gjøres flere timer i forveien, eller dagen før, dekk i så fall til og sett i kjøleskap. Marinaden gir ikke bare smak men mørner også kjøttet. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning, slik at det tempereres. Hvis marineringen gjøres like før retten lages, bør det helst før stå i marinaden i minst 15-20 minutter på kjøkkenbenken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Selve stekeprosessen går raskt, så alt må være kuttet og klart før du begynner. Varm en wok, gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Tilsett kjøttet i to porsjoner (Løft det gjerne med en klype opp av marinaden, slik at det meste av marinaden renner av) rørestek kjøttet i ca 1 ½ minutt for hver porsjon, og legg det på en tallerken.
  • Ha paprika, aspargesbønner og sjampinjong i panna og rørestek det i 2-3 minutter.
  • Rør ut maisenna i resten av marinaden og hell det over grønnsakene (er det lite igjen kan du tilsette litt vann eller kraft). La koke ca 30 sekunder, til det tykner.
  • Legg alt kjøttet tilbake i panna og bland alt sammen. La alt få et raskt oppkok.
  • Ta panna vekk fra varmen og server med ris. Strø gjerne over litt sesamfrø.

 

TIPS:

  • Mørbrad eller flatbiff egner seg i fint.
  • Variasjon: Mange typer grønnsaker passer godt i denne retten – for eksempel løk, bambusskudd, vannkastanjer, sukkererter og minimais.
  • Med glutenfri soyasaus og fish sauce blir retten glutenfri. Har du ikke glutenfri soyasaus, kan litt sterk kraft brukes.

     

  •  

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg