STIR FRY MED BIFFKJØTT

En nydelig rett som “svisjes” raskt i panna. Grønnsakene beholder farge, smak og sprøhet. Kjøttet marineres og blir mørt og smakfullt. Stir fry – eller røresteking på norsk, er den asiatiske teknikken som brukes når retten lages på høy varme, og det hele tiden røres for at det ikke skal brenne fast i woken.

4 porsjoner
Ingredienser:
400 gram oksefilet, i tynne skiver

Marinade:
1 dl soyasaus
2 ss lønnesirup eller honning
1 ss fishsauce, kan sløyfes
3 ss lime eller sitronsaft
4 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk, raspet eller finhakket
1 ts chiliflak
Litt nykvernet pepper

Øvrige ingredienser:
1 rød paprika, i strimler
150 gram aspargesbønner
150 gram sjampinjong, i båter

2 ts maisenna
Nøytral olje til steking
Sesamfrø
Ris

 

Slik gjør du:

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden.
  • Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet, og legg det i marinaden.  Dette kan gjerne gjøres flere timer i forveien, eller dagen før, dekk i så fall til og sett i kjøleskap. Marinaden gir ikke bare smak men mørner også kjøttet. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning, slik at det tempereres. Hvis marineringen gjøres like før retten lages, bør det helst før stå i marinaden i minst 15-20 minutter på kjøkkenbenken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Selve stekeprosessen går raskt, så alt må være kuttet og klart før du begynner. Varm en wok, gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Tilsett kjøttet i to porsjoner (Løft det gjerne med en klype opp av marinaden, slik at det meste av marinaden renner av) rørestek kjøttet i ca 1 ½ minutt for hver porsjon, og legg det på en tallerken.
  • Ha paprika, aspargesbønner og sjampinjong i panna og rørestek det i 2-3 minutter.
  • Rør ut maisenna i resten av marinaden og hell det over grønnsakene (er det lite igjen kan du tilsette litt vann eller kraft). La koke ca 30 sekunder, til det tykner.
  • Legg alt kjøttet tilbake i panna og bland alt sammen. La alt få et raskt oppkok.
  • Ta panna vekk fra varmen og server med ris. Strø gjerne over litt sesamfrø.

 

TIPS:

  • Mørbrad eller flatbiff egner seg i fint.
  • Variasjon: Mange typer grønnsaker passer godt i denne retten – for eksempel løk, bambusskudd, vannkastanjer, sukkererter og minimais.
  • Med glutenfri soyasaus og fish sauce blir retten glutenfri. Har du ikke glutenfri soyasaus, kan litt sterk kraft brukes.

     

  •  

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg